Nieuws

Ook Lunchroom “je KANS” al lange tijd dicht voor klanten

VEEN – Ook Lunchroom “je KANS” aan de Groeneweg in Veen is al lange tijd dicht voor klanten die daar een hapje zouden willen eten. Of een goede kop koffie willen drinken. Corona rules. Lunchroom ‘je KANS’ in Veen is een leuke lunchroom met speciale mensen die er van dromen deel te kunnen nemen aan de maatschappij. In de moderne, gezellige en lichte zaak staan zij de klanten te woord. De medewerkers zijn iedere dag weer blij als er mensen langskomen om te genieten van de gezellige sfeer en het gevoel van echt welkom zijn. Op 25 september 2020 bestond het initiatief 1 jaar. Het werd feestelijk gevierd. De lockdown maakt alleen de dingen nu zo anders voor de medewerkers. En moeilijker ook …

Colinda den Dekker legt uit: ‘Onze medewerkers met een beperking vinden dit lastig om te begrijpen en hebben lange tijd nodig om dit allemaal een plekje te geven. Daarnaast is het voor hen om de paar weken lastig als er weer een persconferentie komt: onzekerheid alom. Gelukkig zijn wij er om hen te ondersteunen en hen bezig te houden in de lunchroom zodat zij enigszins in een ritme blijven. Gelukkig mogen ze nog komen werken!’

Afhalen
Hoewel de deuren, om eens lekker te gaan eten, gesloten zijn heeft Lunchroom “je KANS” op dit moment wel afhaalbroodjes die men kan bestellen. Ook zijn er allerlei leuke andere projecten zoals picknicktassen en high tea’s. Colinda: ‘Gelukkig loopt dit goed. Onze medewerkers doen hun best om van alles een feestje te maken voor de klant.’

Zaterdag open
Vanaf 1 april gaat de lunchroom ook weer op zaterdag open voor het afhalen van bestellingen. Mensen kunnen broodjes afhalen, of een snack box en soep. Maar ook een high tea, lunch, een lunchbox gewoon of de luxe, koek en/of taart. ‘Wij kunnen het ook bij u bezorgen in Veen en omstreken.’

Ze hebben daarom een streepje voor, de medewerkers van de Veense lunchroom. Ze hebben plezier in wat ze doen, de sfeer is goed en de inzet groot. De dames en heren gaan immers gewoon door met leren en halen certificaten voor het schoonmaken van de keuken, het maken van broodjes zalm of het bakken van chocolade cakes. Jammer daarom dat de omstandigheden nog niet echt meewerken voor dit mooie initiatief. ‘Positief denken is bij ons het motto en ervan maken wat je ervan kan maken!’, besluit Colinda. En daar lijken zij, met elkaar, prima in te slagen.

www.jekans.nl

 

(tekst: TekstAtelier | Marketing. Media & More. | Foto’s Lunchroom je KANS)

 

Dit artikel maakt deel uit van de reeks ‘Ondernemers in lockdown’
* Lees ook de verhalen van

horecaondernemer Robbert van der Park
kapsaloneigenaar Johanna van Oord

trainingsacteur Lida Hagenaars
evenementenman Henk van der Zouwen
winkelier Rene Lucas
= haptotherapeute Martine in ’t Veld

Ook interessant