Nieuws

Schoenriemsebrug slim staaltje prefab

Schoenriemsebrug

WOUDRICHEM / ALMKERK – De Kuiper Infrabouw vervangt de Schoenriemsebrug tussen Almkerk en Woudrichem. De werkzaamheden op de projectlocatie zijn al enkele weken bezig en vorderen gestaag. Maandag, 12 april wordt de brug geopend door wethouder Roland van Vugt. Door het slechtere weer afgelopen periode ontstond een kleine vertraging en wordt het project nu eind april definitief opgeleverd, aldus de verwachting.

Gemeente Altena gaf De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam opdracht de Schoenriemseburg te vervangen. De huidige brug is versleten. In de nieuwe situatie wordt de overspanning een meter breder, waardoor de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Dat ontwerp werd ontwikkeld in samenwerking met de gemeente.

Bypass
De Kuiper Infrabouw vertelt: ‘Om de bereikbaarheid van de doorgaande weg te borgen en de grootste hinder voor weggebruikers te voorkomen, ontwierpen we een bypass. Vooral voor de weggebruikers en de omgeving werkt deze maatregel ontzorgend. De bypass voorkomt veel overlast van sluipverkeer in Uppel en Uitwijk. Het verkeer hoeft niet onnodig om te rijden en extreme drukte op andere wegen wordt voorkomen. Ondertussen kan het werk ongestoord doorgang vinden.’

Prefab
Dat werk gebeurde voor een groot deel elders. Onder het bedrijfsmotto ‘’Simpel als het kan, intelligent als het moet’’, vonden de meeste werkzaamheden buiten de locatie plaats, op de eigen prefab-afdeling van het bedrijf. Dat leverde een verkorting op in de bouwtijd, waardoor de vervanging binnen 8 weken gerealiseerd wordt.

Na het slopen van de oude brug werden nieuwe funderingspalen aangebracht. In dezelfde tijd werden de prefab-elementen voor de nieuwe brug vervaardigd.

Naar verwachting vindt de oplevering van het project plaats eind april 2021.

(Foto De Kuiper Infrabouw)

Ook interessant