Koninklijke Luchtmacht & Ondernemend Altena

 

Luchtmachtdagen 2016-600

REGIO – De deelnemers van B2B-platform Ondernemend Altena™ zijn uitgenodigd voor de Netwerk- / Werkgeversdag bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu). Het event vindt opnieuw plaats tijdens de Luchtmachtdagen, dit keer op Vliegbasis Leeuwarden. Tijdens de Luch

tmachtdagen zijn ondernemers welkom in de VIP-bedrijfsleventent. Ook wat betreft de vliegshows is dat kaartje eerste rang. Twee keer eerder namen ondernemers uit de Altena-regio deel aan ondernemersdagen bij de KLu.

Het programma ziet er die dag als volgt uit: Met Jack de Vries als dagvoorzitter wordt nagedacht over “Samenwerken aan Start- en Landingsbaan”. De sprekers zijn Göran Oscarsson (Hoofd Employer Support Zweedse krijgsmacht), Michiel Struijk (Vice President CGI), Angelien Eijsink (Lid Tweede Kamer PvdA) en kolonel Talitha Born (Directeur Werving & Selectie CDC/DPOD). Met dit gezelschap wordt van gedachten gewisseld over de meerwaarde van de reservist binnen de Koninklijke Luchtmacht.

Daarnaast is er alle ruimte om te netwerken en andere ondernemers te ontmoeten. Ook is er veel te zien vooral te horen. Er wordt gezorgd voor voldoende te drinken en een heerlijke lunch. Bovendien krijgen ondernemers de kans om het publieksterrein te bezoeken en te genieten van de vliegende demo’s.

KLu_OndernemendkopieNIEUW: Kennis-/netwerksessie luchtmacht

Ging Ondernemend Altena met haar aangesloten ondernemers eerder naar een netwerk (werkgevers) dag op Vliegbasis Volkel en een jaar later later was dat op DHC Gilze-Rijen, 2015 staat opnieuw een netwerkuitstapje op het programma. Samen met het ServiceCentrum Employer Support Reservisten (SC ESR – CLSK/KLu) wordt op dit moment de eerste hand gelegd aan een interessant en onderhoudend programma. De datum ligt al vast: donderdag 15 oktober.

Stuwende kracht achter Ondernemend Altena is de Aalburgse ondernemer Cor Spek. Samen met Henri Verhagen (HV Media) zet hij zich onder meer in om ondernemers een platform te bieden om boven het spreekwoordelijke maaiveld uit te komen. Anders gezegd: jezelf zichtbaar te maken om uiteindelijk win-win-situaties te realiseren. Eén manier is ontmoeting via Open Coffee Altena. Dat is B2B met Coffee als brandstof. Spek: ‘Er zijn in de regio zo’n 7.000 ondernemers. Groot én klein. Ontmoeten, netwerken, visies en kennis delen, prikkels geven, toevoegen, krachten bundelen en zaken doen kan, als je elkaar weet te vinden. Ondernemend Altena brengt om die reden ondernemers bijvoorbeeld bij elkaar op de koffie. Letterlijk.’
Maar er zijn meer initiatieven…

Employer support
Spek legt uit dat de aankomende netwerkdag bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu) op 15 oktober ook in dat licht gezien moet worden. ‘Ook binnen de Koninklijke Luchtmacht wordt nagedacht over ondernemen in termen van effectief en modern leiderschap 3.0. Het lijkt ons een interessante gedachte die visies eens met professionals te delen die werken in een ambtelijke, militair geleide organisatie. Andersom is de KLu geinteresseerd in wat ondernemers drijft, wat hun passie en amibtie is en waar hun vermogen ligt om snel te schakelen en door te pakken. Op dat snijvlak willen we kennis delen en ervaringen uitwisselen,’ legt Spek uit. ‘Het SC ESR was direct enthousiast toen we hen dit idee voorlegden.’

Het ServiceCentrum Employer Support Reservisten is de spil in de driehoek Werkgever / Reservist / Defensie. Het SC ESR zet haar kennis en netwerk in voor een breder gebruik in de relatie van Defensie met het bedrijfsleven en maakt daardoor integraal deel uit van de communicatie tussen de krijgsmacht en de arbeidsmarkt.

Programma
Het programma staat weliswaar nog niet vast, net als de locatie. Dat zou Vliegbasis Volkel kunnen worden of DHC Gilze-Rijen. Maar ook het fonkelnieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg lijkt een optie. Het wordt een interessante kennisdag met volop netwerkmomenten met tijdsgrenzen van 10.00 tot 15.00 uur op basis van gratis deelname. ‘Het kost de ondernemer enkel tijd. De rest wordt geregeld’, besluit Spek.

Ondernemend Altena Goes Airborn Again!

Donderdag 19 juni 2014 werd opnieuw een werkgevers (netwerk) dag gehouden. Dit keer op Vliegbasis Gilze-Rijen en opnieuw gekoppeld aan de Luchtmachtdagen. Het thema was “RESERVIST in BEDRIJF… Twice a Company!”

Evenals in 2013 konden de leden van Ondernemend Altena (alsook andere ondernemers) hier naar toe. Zoals Jan van Elk (De Lease Mij. uit Waalwijk) zich enthousiast afvroeg: ‘Gaan jullie dit jaar wederom een superdag op Volkel organiseren? Zou fantastisch zijn om wederom deze unieke dag mee te kunnen maken?’ Antwoord: ‘Ja, dat kan!’

Lees verder >

luchtmachtOndernemend Altena netwerkt op Vliegbasis Volkel

Daags voorafgaand aan de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht vrijdag, 13 en zaterdag 14 juni 2013 toog een grote groep ondernemers uit de regio naar Vliegbasis Volkel voor een werkgevers-/netwerkdag. De meeting was gekoppeld aan de Luchtmachtdagen 2013. Deze hebben als thema ‘100 jaar Militaire luchtvaart (in Nederland): de tijd vliegt.’ Getuige de reacties van het gezelschap was de bijeenkomst geslaagd.

Lees verder >

Luchtmacht zoekt ondernemers in Altena

Ondernemend Altena werkte eerder mee aan de zoektocht van de Koninklijke Luchtmacht naar ondernemers in het kader van ‘looking for jobs’

Lees verder >