Nieuws

Ondernemers & innovatie | ‘Echt zuiver water voor iedereen!’

Echt Zuiver water

REGIO – Karel Thieme (l) theeproever en Echt Zuiver Water-ambassadeur uit Papendrecht en Olivier Olmer (r) technisch innovator en circulair ondernemer uit Berkel en Rodenrijs ontwikkelden, samen met hun productieteam in China, de duurzame Aquapeak Waterzuiveraar. Karel en Olivier geven hun Echt Zuiver Water-missie hiermee nu een veelbelovend platform in Nederland.

Karel Thieme

“Het Nederlandse leidingwater kan veel zuiverder zijn dan wat er regulier uit de kraan komt. Dat leerde ik al in 1981 als officiële theeproever. Omdat flessenwater milieu-onvriendelijk is én veel geld kost ben ik in de tachtiger jaren op zoek gegaan naar een alternatief. De ontdekking was omgekeerde osmose; daarmee kun je kraanwater zodanig zuiveren, dat het vergelijkbaar is met het zuiverste berg- of bronwater, maar dan ‘gewoon’ uit een -aparte- kraan. Ideaal! Iedereen die thuis Echt Zuiver Water kan tappen is daar, eensluidend, “superblij” mee. Dát is voor mij de mooiste bron van inspiratie.”

‘Ook eventuele virussen worden uit het water verwijderd.’

“Echt Zuiver Water, uit een aparte kraan, heeft de toekomst. Omgekeerde osmose voorkomt dat onwenselijke stoffen, zoals lood, PFOA, GenX en restanten van medicijnen in ons lichaam terechtkomen en ons immuunsysteem verzwakken. Ook eventuele virussen worden uit het water verwijderd. Thuis optimaal zuiver water tappen maakt het gebruik van plastic flessen en pakken met water overbodig. Daarmee verkleinen we de plastic soep. Een verademing voor ons milieu.”
Hij vervolgt: “In 2017 was Olivier een enthousiaste deelnemer aan een ‘Echt Zuiver Water BewustwordingAvond’. We hadden direct een klik, zijn vrienden geworden en hebben samen Aquapeak -Echt Zuiver Water voor iedereen- opgericht.”

Olivier Olmer

“In 2017 besloot ik mij in te zetten tegen de toenemende vervuiling van het water. Het lozen van niet afbreekbare en giftige stoffen is een toenemend probleem voor de mensheid. Zolang deze schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen wordt het probleem alsmaar groter. Tijdens de Bewustwording Avond bij Karel heb ik zintuiglijk kunnen ervaren wat het verschil is tussen zuiver water en leidingwater. Vanaf dat moment weet ik dat ik mezelf, met zuiver waterapparatuur op basis van omgekeerde osmose, kan beschermen tegen de vervuiling van onwenselijke stoffen in leidingwater. Dit water is niet alleen veel zuiverder, maar ook lekkerder én gezonder.”

“In 2018 ben ik samen met Karel naar China gegaan om de producent en het product, de Aquapeak Waterzuiveraar, goed te leren kennen. Mijn enthousiasme groeide daardoor nóg verder, waarop ik met Karel het bedrijf Aquapeak ben gestart.
Mijn doel is om een platform op te zetten voor de bewustwording van water. Hoe het met ons water gesteld is, wat je zelf kunt doen en hoe kunnen we voor de vervuilingsproblematiek aandacht vragen.”

‘De verpakking is volledig afbreekbaar en recyclebaar.’

Maar er is meer. “Verder werk ik aan het optimaliseren van het Aquapeak totaalconcept, om tot een oplos- sing te komen, waarbij de verpakking volledig afbreekbaar en recyclebaar is en onderdelen samen te stellen zijn van stoffen die hergebruikt kunnen worden. Dit veranderings- proces leidt tot vermindering van plastic en polystyreen verpakkingsmaterialen en vervanging door milieuvriendelijke materialen. De website www.aquapeak.nl en de verkoop van de Aquapeak Waterzuiveraar zijn het begin. Met het succes hiervan kunnen we het platform gaan financieren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

(010) 200 26 86 | www.aquapeak.nl | info@aquapeak.nl

Storytelling

Onder het kopje Ondernemers & Innovatie de wereld je boeiende verhaal laten weten en je successen delen. Wil jij ook jouw story delen met een breed publiek? Jouw passie voor de missie, je dienst of product? En storytelling slim en succesvol gebruiken voor je bedrijf?
Dat kan door een e-mail te sturen naar info@OndernemendAltena.nl. De redactie neemt dan contact met je op.

 

LEES OOK

Lood en PFAS in leidingwater nóg schadelijker dan aangenomen

Ook interessant