Nieuws

Loods landbouwbedrijf brandt volledig uit

ALMKERK – Zondagmiddag (8-8) brak rond 15:45 uur een grote, uitslaande brand uit in een loods van landbouwbedrijf Straver aan de Provincialeweg Zuid in Almkerk. De brandweer rukte uit en schaalde vrijwel direct op naar “grote brand”. Van de agrarische schuur resteerden na het blussen enkel de muren en dakspanten.

Het vuur woedde in een grote loods (50×20 mtr) van het familiebedrijf. Daar zouden ook landbouwwerktuigen in staan. Ook waren er ontploffingen, vermoedelijk van gasflessen die binnen stonden.

De brand veroorzaakte grote, inktzwarte rookwolken boven Almkerk. De foto boven is genomen vanuit Woudrichem, met het bolwerk op de voorgrond. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Assistentie
Vier tankautospuiten rukten uit om de brand onder controle te krijgen. Brandweerkorpsen uit Woudrichem, Hank en Dussen verlenen assistentie. Politie en ambulance zijn ook ter plaatse.

Er zijn geen gewonden gevallen. Bij de brand werden metingen verricht op schadelijke stoffen. Die werden niet gemeten. Er was met name sprake van stank. De rook trok vooral langs het dorp. De brandweer liet weten ramen en deuren gesloten te houden.

Het sein “brand meester” werd gegeven rond 18.00 uur. Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag.

De brand trok de aandacht van de landelijke pers.

Reactie
Na de brand reageerde familie Straver op de situatie en liet onder meer weten de schouders eronder te zetten om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan.

(Foto C. Poldervaart)

Ook interessant