Nieuws

Dutch Foodweek Altena moet groots worden en dat lukt met veel deelnemers

ALTENA – De gemeente Altena gaat de samenwerking aan met het landelijke platform Dutch Food Week (DFW), het nationale podium dat gezondheid, goed leven en duurzaamheid centraal zet. Tijdens de Dutch Food Week delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Nederland van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel. Wie ook een activiteit wil organiseren om te laten zien wat men – en Altena – te bieden heeft op voedselgebied, wordt uitgenodigd mee te doen. Dutch Food Week Altena heeft een week lang een vol programma.

‘Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.’ Boeren, tuinders, organisaties, (lokale) overheden en het onderwijs organiseren in dit verband deze week leuke en boeiende activiteiten. Denk aan rondleidingen, workshops, proeverijen, masterclasses, lezingen, fiets- en wandeltochten en excursies. Zoals gezegd, alles in het teken van de positieve kracht van voedsel.

Meedoen

Meedoen brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst biedt DFWA een podium om kennis, kunde en enthousiasme over duurzaamheid, goed leven en gezondheid aan iedereen te tonen. Deelnemers kunnen publicitair meeliften op de landelijke campagne van Dutch Food Week. Dat vergroot het bereik. Daarnaast biedt de gemeente hulp bij het bedenken van een activiteit en het breed bekend maken daarvan. De uitvoering ervan en het aantrekken van publiek ligt wel in eigen handen. Door met veel anderen DWFA te organiseren, krijgt de eigen bijdrage aan deze campagne een grotere uitstraling, een groter bereik en effect.

Wie enthousiast is om een DFWA te organiseren, kan zich hier aanmelden. Wie dat vóór 31 augustus doet, profiteert langer van de publiciteit en promotie.

Voorbeelden en inspiratie

Altena doet weliswaar voor de eerste keer mee, maar de Dutch Food Week wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Veel ondernemers en organisaties gingen dus voor. Bekijk hier eerder georganiseerde activiteiten ter inspiratie.

Ook interessant