Nieuws

Helpende Bord HAK genomineerd voor Gezonde Innovatie Awards

Hak giessen

GIESSEN – Foodlog en FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Award uit. Deze  complimentenprijs is voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eet- en drinkpatroon. Het Helpende Bord van groentefabrikant HAK uit Giessen is nu genomineerd. Stemmen kan al …

HAK legt het principe achter de innovatie uit: ‘De manier waarop we ons eten serveren, doet veel met onze zintuigen: voor we een hap genomen hebben, hebben we al “geproefd’” met onze ogen. In diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn verschillende factoren bestudeerd die ons beïnvloeden in de beleving van onze maaltijd en hoeveel we eten. Aan de hand van deze bevindingen is dit bord ontworpen. Dit “intelligente” bord kan kinderen (in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar) helpen onbewust meer groenten te eten, en daarmee de basis leggen voor een gezond eetpatroon.’

Het Helpende Bord is ontstaan vanuit de missie van HAK en ontworpen aan de hand van wetenschap om kinderen te helpen onbewust meer groenten te eten. ‘Want jong geleerd is oud gedaan!’

Stem op de innovatie en biedt kans op prijzen. Stemmen kan via deze link tot en met zondag 16 januari.

LEES OOK

HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’ voor kinderen

Helpende Bord HAK Giessen finalist Initiatief van het Jaar-verkiezing

Ook interessant