Nieuws

Nieuwe elektrische veren dragen de namen Altena VI en Gorinchem XII

riveer

REGIO / ALTENA – De bouw van de twee nieuwe elektrische veren startte woensdag (15-12) met een ceremoniële kiellegging in Polen. Deze was vanuit Nederland via een livestream te volgen. Ook werden de namen van de twee nieuwkomers bekendgemaakt: Gorinchem XII en Altena VI.

Voor de kiellegging van de twee elektrische schepen voor Riveer reisde een delegatie van Holland Shipyards Group, Riveer en Coco Yachts af naar scheepswerf Alumare in Świnoujście, Polen. Daar worden de casco’s gebouwd.

Na een welkomstwoord door Alumare zegt Marco Hoogendoorn (Holland Shipyards Group) ‘uit te kijken naar een hele interessante, dynamische samenwerking de komende maanden.’ Volgens planning komen de aluminium casco’s begin juni en eind juli 2022 naar Nederland. Ze worden vervolgen bij Holland Shipyards afgebouwd.

Gorinchem XII en Altena VI

Vanuit Nederland werden ook de namen van de nieuwe schepen bekend gemaakt door wethouder Joost van der Geest. ‘Vanaf 2023 gaan we een duurzame toekomst in met de Gorinchem XII en de Altena VI’, aldus Van der Geest. Beide gemeenten zijn financier van de nieuwe ponten die gaan varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.

Holland Shipyards overhandigde twee herinneringsbordjes aan Riveer, waarop de namen te zien zijn.

LEES OOK

Ceremoniële kiellegging elektrische veren Riveer

Ook interessant