Nieuws

PVV wil Brabantse horecaondernemers steunen met vouchers

Horeca

REGIO – De horeca in Brabant staat onder immense druk vanwege de maandenlange lockdown. Brabantse horecaondernemers zijn hard getroffen door de coronamaatregelen van het kabinet, waardoor zij al maanden zonder inkomsten zitten en zijn nog altijd zonder vooruitzicht op steun of krachtig herstel.

Dat stelt PPV Brabant die bekend maakte bij de behandeling van de perspectiefnota een voorstel te lanceren om met provinciale middelen Brabanders een horeca-voucher te geven die zij kunnen besteden bij Brabantse horecabedrijven. Het provinciebestuur moet wat de PVV betreft de opdracht krijgen dit plan binnen enkele weken ten uitvoer te brengen.

Voucher
PVV-woordvoerder Patricia van der Kammen: “De economische schade door de coronacrisis en daarmee gepaard gaande lockdowns is voor de Brabantse horeca enorm. De PVV wil onze hardwerkende horecaondernemers een steuntje in de rug geven met behulp van de Brabantvoucher, een voucher die de Brabanders binnen onze horeca kunnen besteden, zodra deze weer open mag.”
De vrijetijdseconomie in Brabant is voor de provincie economisch belangrijk en van grote waarde voor de Brabantse werkgelegenheid. De horeca is de motor daarvan. Vander Kammen: ‘Deze heeft een goede naam en draagt samen met onze mooie volksculturele evenementen bij aan het gastvrije en bourgondische imago van onze provincie.’
Dekking
De voucher ter waarde van 40 euro moet een omzetimpuls binnen de Brabantse vrijetijdseconomie realiseren. De kosten (maximaal 85 miljoen) meent de partij te vinden in de investeringsagenda, dan wel de immunisatieportefeuille. ‘Desgewenst kan de vrije begrotingsruimte worden ingezet.’
De uitwerking van het plan en de uitvoering zou samen met en door ondernemers moeten gebeuren. Aldus de PVV.

Ook interessant