Nieuws

Gedeputeerde Ronnes bezoekt Werkendamse haven

Werkendam maritiem

WERKENDAM – Erik Ronnes, gedeputeerde Ruimte & Wonen bij de Provincie Noord-Brabant, was op uitnodiging van wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Altena op WERK-bezoek in Werkendam. Eerstgenoemde liet zich uitvoerig informeren over de gang van zaken in de Werkendamse havens. Het werd een zinvol bezoek. Ronnes bezocht samen met wethouder Hans Tanis voorafgaand eerst een aantal woningbouwprojecten in Altena. De bestuurders spraken over samenwerking om projecten te versnellen.

De gedeputeerde werd in de havens geïnformeerd over de stand van zaken rond de plannen voor de havenontwikkeling en het integraal riviermanagement.
Ook werd Ronnes bijgepraat over de impact, kansen en uitdagingen van de 42 leden van Werkendam Maritime Industries (WMI).
Uiteraard kwam ook een uitvoerige kennismaking met de praktijk aan bod. Een rondleiding bij TMS Technical & Maritime Services B.V. en VEKA Group maakte het bezoek compleet.

Goede aanvulling

Erik Ronnes is lid van de stuurgroep die zich bezighoudt met de havenontwikkeling in Werkendam. Hij gaf aan dat het proeven van de sfeer in de haven en het live zien van projecten een perfecte aanvulling zijn op de papieren en digitale communicatie tot dusver.

Opnieuw kwam een zinvolle ontmoeting tussen ondernemers en overheid tot stand.

(Foto WMI – vlnr – Even poseren bij TMS: Erik Ronnes, met Kees van Wendel de Joode en  Marco van Driel als gastheren, wethouder Van Oosten en Karin Struijk WMI)

Ook interessant