Nieuws

Ultramodern opleidingsschip op weg naar Concordia Damen Werkendam

Concordia Damen

WERKENDAM – Een schitterend project. Op 3 januari vertrok het casco van STC-opleidingsschip Ab Initio vanaf de werf in Apatin in Servië naar de werf van Concordia Damen in Werkendam. Het casco heeft een flinke reis voor de boeg via de Donau, Rijn en de Waal. Via de Merwede gaat het uiteindelijk naar de Biesboschhaven. Een imposante reis, het schip is 67 meter lang en 8,2 meter breed bij een diepgang van maximaal 1,8 meter.

De tewaterlating was op 29 december 2021 en gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur in Servië, Joost Reintjes, Bert Duijzer van Concordia Damen en Jan Kweekel van STC Group.

Leerlingen en studenten kunnen aan boord van het nieuwe schip ervaring opdoen met de allernieuwste technieken. Bovendien komen de afmetingen van AB INITIO overeen met huidige en toekomstige schepen. Studenten kunnen zich geen betere leeromgeving wensen. Het nieuwe schip vervangt overigens twee oudere STC-instructieschepen.

Fotograferen en winnen

Tot aan Mainz wordt het casco geduwd door de duwboot Chris Tho. ‘We verwachten Ab Initio eind januari op de werf te verwelkomen.’ Tijdens de reis organiseren STC Group een fotowedstrijd voor binnenvaartondernemers en alle andere oplettende geïnteresseerden. De opdracht luidt: ‘Fotografeer Ab Initio tijdens de reis en post je mooiste kiekje op social media. Vergeet niet om STC Group én Ab Initio te taggen en maak kans op een VIP-belevenis bij het finale opleveringsevent.’

De kernactiviteit van Concordia Damen is het ontwerpen en bouwen van binnen-, zeevaart- en offshore-vaartuigen, innovatief en kostenefficiënt.

 

 

(Foto STC Group)

Ook interessant