Nieuws

Rotary Altena schenkt wandelpark De Lankert 2.500 bomen

rotary altena

EETHEN – Rotary Altena schenkt 2.500 bomen aan wandelpark De Lankert in Eethen. Tijdens Boomfeestdag (10-11) planten ruim 200 leerlingen van vijf basisscholen uit de omgeving deze in het nieuwe wandelpark

De Rotary reikte eerder lespakketten uit op de scholen die vertelden over het belang van bomen. Dit in aansluiting op een feestelijke ochtend met onder andere het planten van een wensboom, onthullen van een plaquette en natuurlijk het planten van bomen.

Ook Bouwlinie haakt aan op deze Boomfeestdag en plant 40 bomen in het wandelpark. De dochteronderneming van BazaltWonen laat sinds 2019 voor iedere opgeleverde woning nieuwe bomen planten.

Groot gebaar
Wethouder Roland van Vugt: “Het wandelpark in Eethen begint nu echt vorm te krijgen. Steeds meer initiatieven haken aan, zoals de crossbaan en de moestuin. Als gemeente zijn wij heel blij met de schenking van Rotary Club Altena. Zij maken hiermee echt een groot gebaar en impact. Dat ook Bouwlinie dit wandelpark uitkoos voor haar bomen is goed nieuws. Zo maken we met z’n allen een schitterend park in Altena. Ook hulde aan de actieve dorpsraad.”

LEES OOK
Eethen bijna 3.000 bomen rijker

Ook interessant