Nieuws

Nieuw koffie- en lunchcafé in De Vesting van Woudrichem

WOUDRICHEM/OUDENDIJK – Restaurant Bal-dadig aan de Hoogstraat is nog maar net gesloten of er is een nieuwe uitbater. Per 1 december start zangeres Apolonia Gort uit Oudendijk haar koffie- en lunchcafé Gewoon Ploon.

Enkele jaren geleden al had ze het idee om leuke dingen te organiseren in Bal-dadig op de dagen dat het gesloten was. Bijvoorbeeld een muziekmiddag voor ouderen, een lezing of een zangworkshop voor kinderen. Want de vesting kan sinds de sluiting van ‘De Veste’ volgens Apolonia best wel meer reuring gebruiken. Door corona kwam het er echter niet van maar toen ze deze zomer hoorde dat de uitbaters Marieke en Willeke wilden stoppen, wist Apolonia het zeker: die kans moest ze grijpen. “Wat zou het leuk zijn om in de vesting een sfeervol lunchcafé te beginnen! Gezellig en laagdrempelig. Een plek waar zowel buurtbewoners, winkelend publiek als dagjesmensen en toeristen kunnen genieten van een heerlijke kop koffie of een smaakvolle lunch. Maar ook waar flexwerkers welkom zijn en scholieren die, in afwachting van de pont, bijvoorbeeld hun huiswerk kunnen maken. Ook bedrijven bied ik graag de ruimte om een teamvergadering te houden of met hun klanten te lunchen.”

Netwerk

Daarnaast wil ze ook een maatschappelijke/ culturele functie voor de vesting vervullen. “Ontmoeting, ontspanning en kunst en cultuur. Al die plannen heb ik uitgewerkt en voorgelegd aan de verhuurder, woningbouwcorporatie Bazalt Wonen. Ik ben nu de laatste praktische zaken aan het regelen en wacht op het ontwerp van mijn logo en dan kunnen we van start.”
Met een streep onder ‘we’ want Apolonia schakelt haar netwerk in bij het runnen van Gewoon Ploon. “Ik heb geluk dat ik al een aantal medewerkers heb kunnen vinden, zowel voor de bediening als voor in de keuken. Mijn dochters willen ook heel graag komen werken in het weekend.” Het is een kwestie van opbouwen en leuke combinaties maken.

Apolonia kan gebruik maken van haar ervaring als gastvrouw in haar B&B en bij eetcafé ‘Achter De Kerk’ (ADK) in Gorinchem. Daarnaast heeft zij veel contacten in de culturele wereld die ze als zangeres van haver tot gort kent. Aldus ‘t Poortaol.

LEES OOK

Restaurant Bal-dadig krijgt nieuwe eigenaar

Ook interessant