Nieuws

Autobedrijven gecontroleerd bij actie tegen ondermijning

Ondermijning

VEEN – In een gezamenlijke actie tegen ondermijning bezochten de gemeente Altena, politie, UWV en de Belastingdienst op 2 en 3 november een vijftal autobedrijven bezocht in Veen. De actie was bedoeld om ondermijning tegen te gaan en wil ondernemers bewustmaken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit.

De controles werden uitgevoerd bij ondernemers in Veen. Agenten en ambtenaren gingen het gesprek aan met ondernemers in de autobranche over de gevaren van georganiseerde criminaliteit en het herkennen hiervan. Ook was er aandacht voor de meldingsbereidheid. De controles werden op verschillende punten toegepast. Zo werd de autovoorraad en de administratie gecontroleerd en werd er gekeken naar milieuaspecten. Er werden tijdes deze actie geen misstanden geconstateerd.

Bewustwording

Criminelen kunnen de autobranche om meerdere redenen gebruiken. Zoals voor  het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s, handel in gestolen onderdelen, witwassen van geld en het omkatten van auto’s. Om dit tegen te gaan is bewustwording bij ondernemers belangrijk. Daarnaast moet de overheid zicht houden op eventuele criminele activiteiten bij bedrijven.

Aanpak ondermijning
De gemeente Altena en haar partners zetten in op een programmatische aanpak tegen ondermijnende criminaliteit. De actiedagen zijn hier een uitwerking van. De afgelopen tijd zijn er in het kader van ondermijning meerdere acties geweest in Altena zoals controles van garageboxen en bedrijventerreinen. Ook in de nabije toekomst blijven de gemeente en de andere partners dit doen binnen de gemeente. Daar krijgen zij steun bij van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Ook interessant