Nieuws

Kappersbranche in actie: #lichtvoordathetuitgaat

LANDELIJK / REGIO – Er zit al wekenlang geen klant meer in de kappersstoel. Het water staat hoger dan de lippen. Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de beauty- en kappersbranche om hulp en aandacht. De salons moeten (en kunnen veilig) open.

Op donderdagavond 18 februari tussen 18.00 uur en 20.00 uur zullen kappers, beautyspecialisten in hun gesloten salons het licht aandoen om op die  manier te strijden voor de heropening van hun bedrijf en voor broodnodige financiële hulp. De ondernemers plaatsen van deze actie een foto op hun social media.

Maatwerk
Bij velen staat het water meer dan aan de lippen. De beschikbare overheidssteun blijkt een druppel op een gloeiende plaat, die bovendien vaak genoeg wordt teruggevorderd. Marloes Nederveen (Marloes Hairdesign) uit Dussen plaatste onlangs haar schrijnende verhaal: ‘Mijn ondernemershart bloedt.’ Ook Johanna van Oord, kapsalon Knipz, uit Werkendam mist haar klanten: ‘Wacht op ons!’
Oproepen om maatwerk voor steun vonden (uiteindelijk) geen gehoor: er werd teveel met hagel geschoten. Voor maatwerk was geen ruimte. Beauty- en kapsaloneigenaren zitten met hun handen in het haar en deden in de lockdowns het maximale om te voorkomen dat het licht niet voor altijd uit gaat. Daarom #lichtvoordathetuitgaat.

Veilig
NVC Cosmetica laat weten: ‘Ook voor consumenten is het onwenselijk dat de kapper gesloten is. De haren laten knippen, kleuren en stylen door een kapper werkt positief op het zelfvertrouwen en welbevinden. En we kunnen veilig naar de kapper, want de kapper werkt volgens een protocol dat de klant en kapper beschermt tegen besmetting. Dit blijkt uit de cijfers; er zijn namelijk geen besmettingshaarden bij de kappers geconstateerd toen zij wel open waren. De kappers in de buurlanden België en Duitsland mogen weer aan de slag. De Nederlandse kapper is er ook klaar voor.’

Initiatiefnemers
De actie is opgezet door de Balmain Hair Group, Davines Nederland, Estee Lauder Cosmetics, Florale Haircare, Henkel Beauty Care Professional, Keune Haircosmetics, Kao Salon Division Netherlands, L’Oréal Professionele Producten Divisie, Ministry of Beauty en Wella Netherlands.

Ook interessant