Nieuws

VVD Altena wil ondernemers meer wapenen tegen ondermijning

criminaliteit ondermijning

ALTENA – Ondermijning wordt in Nederland een steeds groter probleem. Criminelen gebruiken bedrijven, instellingen of zelfs de overheid voor hun eigen gewin. Dit onderwerp staat in Altena duidelijk op de kaart met een actieplan ondermijning en een speciaal interventieteam. Toch wil VVD Altena weten hoe het college denkt om ondernemers (nog) meer te wapenen in de strijd tegen ondermijning. 

VVD Altena vindt dat ondernemers van groot belang zijn in de bestrijding van ondermijning. Zij worden immers vaak benaderd door criminelen die uit zijn op dekmantels voor illegale handel, witwaspraktijken en andere ongure bezigheden. VVD voorman Pim Bouman: ‘Het is belangrijk dat wij onze ondernemers zo goed mogelijk wapenen tegen deze criminelen. In het actieplan staat dan ook niet voor niets dat het belangrijk is om te investeren in de bewustwording van onze ondernemers. Concrete acties hiervoor worden echter niet genoemd.’ En daar wringt de schoen.

Training en kennis delen

De gemeente Gorinchem bijvoorbeeld zet actief in op het beschermen van haar ondernemers tegen ondermijnende activiteiten. In een speciale thema-avond zijn ondernemersverenigingen getraind in het herkennen van illegale handel en ondermijning. Deze kennis kunnen zij vervolgens weer delen met haar leden. Bouman: ‘Dit vinden wij een aansprekend voorbeeld en wij zien graag vergelijkbare acties in Altena ontstaan.’

Investeren

De partij wil dan ook weten of het college bereid is te investeren in ondernemers door hen te wapenen tegen ondermijnde activiteiten. Ook wil Bouman weten of het college bereid is een aanpassing of aanvulling te maken op het actieplan ondermijning. Bij een ‘ja’ zou er dan een zak geld op tafel moeten komen.

Ook interessant