Nieuws

Peter van Ballegooijen nam afscheid van Albert Heijn Sleeuwijk

albert heijn sleeuwijk

SLEEUWIJK – Peter en Marleen van Ballegooijen nemen, met gemengde gevoelens maar weloverwogen, afscheid van hun Albert Heijn. Het familiebedrijf gaat per 1 januari over in andere handen. Van Ballegooijen kijkt met veel plezier terug, maar blikt ook vooruit naar een nieuwe uitdaging. “Het is tijd om nog iets anders leuks te gaan doen.” Van Ballegooijen gaat verder in het vastgoed.

Het begon allemaal in 1900 toen familie Van Ballegooijen levensmiddelen ging verkopen, eerst met paard en wagen langs de deur, later met een winkeltje in Veen. In 1968 verhuisde het gezin naar Sleeuwijk en daarmee ook de kruidenierswinkel. In 1983 sluit Hans van Ballegooijen zich aan bij Albert Heijn als franchisenemer. In 1991 deed het bedrijf over aan zijn zoon Peter. De supermarkt wordt drie keer uitgebreid en verhuisde in 2014 naar winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. Het moderne pand telt daar 1950 vierkante meter, is voorzien van alle moderne technologieën en heeft ‘vers’ maximaal hoog in het vaandel.

Nieuwe eigenaren

Multifranchisers Ten Have en Geveling zijn de nieuwe eigenaren van Albert Heijn Sleeuwijk. De dagelijkse aansturing van de winkel gebeurt door Europa Have BV. De partij die in de wereld van de retail 22 Albert Heijn-winkels en Gall & Gall’s onder zijn hoede heeft. Een grossier met ervaring dus. In 1916 opende deze familie de eerste winkel. Sinds 1984 runt men Albert Heijn-winkels. De Hans Geveling B.V. (de Holding) exploiteert sinds 1972 zeer succesvol supermarkten, waaronder twaalf eigen Albert Heijn franchise supermarkten. Hiernaast ontwikkelt, verhuurt en belegt men in vastgoed, veelal in relatie met supermarkten.

Afscheid

In de pers laat Peter van Ballegooijen weten alle vertrouwen te hebben in de toekomst. “In december 2020 nam ik het besluit om te stoppen. Ik heb het werk ruim veertig jaar met veel plezier gedaan, maar ben op zoek naar nieuwe prikkels en uitdagingen. Albert Heijn Sleeuwijk is de grootste supermarkt in Altena en loopt op rolletjes, voor mij het optimale moment om te stoppen. De huidige supermarktmanager René de Boon krijgt meer verantwoordelijkheid en zal samen met de nieuwe eigenaren het beleid gaan bepalen. Ik ga verder in het vastgoed. Zo ben ik bezig met het opbouwen van een landelijk netwerk en zie ik al veel leuke kansen in de markt.”

Peter en zijn echtgenote Marleen hadden hun afscheid het liefst breed gevierd, maar door Corona is dat niet mogelijk. Op Oudejaarsdag, in de middag, waren beide echtelieden voor een afscheid en/of een persoonlijke groet nog wel in de winkel.

(Foto Albert Heijn Sleeuwijk)

Ook interessant