Nieuws

Open Coffee Altena deelt weer koffie, kennis en contacten

REGIO / ALTENA – De laatste bijeenkomst was 17 maanden geleden. Ondernemers uit Altena en omstreken netwerkten donderdagmorgen (9-7) weer live met Open Coffee Altena. Dit keer bij De Rooy Hoveniers in Dussen. De sessie met Coffee als brandstof vond plaats op een lommerrijke buitenstek (‘Een toplocatie!’). Ondernemers reageerden enthousiast en tevreden: ‘Een mooi evenement.’ ‘Goed georganiseerd.’ En: ‘Wat fijn dat het weer kan!’ ‘Voor mij een prima manier om ondernemers te ontmoeten.’ ‘Vanuit mijn business zie ik er niet zoveel, dus zo’n Open Coffee is prima!’ En: ‘Volgende keer ben ik er weer. Dank aan Ondernemend Altena.’ Maar ook: ‘Super bijeenkomst weer en fijne gesprekken gehad.’ Een feestelijk taartje bij de koffie kenmerkte de sfeer.

Een gevarieerd gezelschap van ondernemerschap schoof donderdagmorgen aan de Open Coffee-tafel. Velen reageerden enthousiast: ‘Eindelijk kan het weer!’ De laatste netwerksessie van de organiserende Stichting Ondernemend Altena was in februari 2020. Even daarna kwam Corona het land binnen en gingen veel (zo niet alle) evenementen (ook) in lockdown. Ondernemers zochten elkaar weliswaar online op in allerlei soorten van meetings, maar om ‘elkaar weer fysiek in de ogen te kunnen kijken’, genoot de voorkeur, zo reageerde menigeen. (Tekst loopt door onder de foto.)

Kennis delen 

Naast ontmoeten en contacten leggen, omvat Open Coffee Altena ook een kennissessie. Tijdens Editie 39.0 nam Pitchcoach dr. Esmeralda Kleinreesink haar gehoor mee in de vijf basisprincipes voor effectief pitchen. ‘In 90 seconden tijd jouw verhaal brengen waar iedereen aan je lippen hangt.’
Het was de kick off voor meer. Voor wie aanhaakt, geeft Reesink op 9 september een masterclass die de vijf principes voor effectief pitchen verder uitwerkt. In de twee weken daarna coacht zij de individuele deelnemers persoonlijk in het pitchschrijven en het effectief presenteren van de persoonlijke pitch. Op 30 september kunnen deelnemers hun verhaal in ‘premiere’ laten gaan, op de (bekende) Rode Stip, tijdens het Pitchfestival. Ondernemend Altena bestaat tien jaar en dit unieke evenement zijn “de slingers” bij het tweede lustrum. De vorm op 30 september is dan een Open Coffee ‘Plus’. Later volgt daarover meer informatie.

Meedoen met het Pitchfestival betekent snel opgeven

Wie nog mee wil doen, kan zich tot en met 16 juli inschrijven bij Esmeralda Kleinreesink via info@depitchcoach.nl. Meer info over de training en het Pitchfestival: KLIK HIER.

(Foto’s Lian Oomen voor Ondernemend Altena.)

LEES OOK:

Jarig Ondernemend Altena organiseert Pitchfestival

Ook interessant