Nieuws

Grote brand bij Hoogendoorn MBI – update –

Brandweer

WERKENDAM – Zondagmorgen (2-5) brak aan de Beatrixhaven in Werkendam een ‘zeer grote brand’ uitgebroken. Het is nog onbekend wat de oorzaak is. Het gaat om een bovenwoning bij de firma Hoogendoorn Maritieme betimmeringen.

De brand is doorgeslagen naar de aanliggende appartementen, kantoren en een gedeelte van de werkplaats annex productiehal van de firma Hoogendoorn.

Reactie

Stefan Hoogendoorn (directeur) gaf op LinkedIn een reactie op de vreselijke gebeurtenis:  “Wellicht heeft u al het een en ander meegekregen betreffende het verschrikkelijke nieuws waarmee wij als bedrijf zijnde mee geconfronteerd zijn geworden.

Vandaag (2-5-2021) is er brand uitgebroken op ons bedrijf. Deze brand is doorgeslagen naar de aanliggende appartementen, kantoren en een gedeelte van de werkplaats/ productiehal.

Momenteel is de brandweer nog volop doende om de brand enigszins onder controle te krijgen, waarna we kunnen bezien hoe groot de schade en impact daadwerkelijk is. Wat we kunnen zien is dat in ieder geval het kantoor, en het grootste gedeelte van de productie verwoest is.

Dat de schade enorm is (zakelijk en ook emotioneel en privé) is duidelijk. Dit zal ook de benodigde impact met zich meebrengen betreffende de geplande productie, wat we nu (nog niet) kunnen overzien. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte.

We vragen uw begrip voor deze complexe en moeilijke situatie, en tevens steun voor de familie Hoogendoorn gezien de enorme impact dat dit ook binnen de familie met zich meebrengt voor hen.”

Slachtoffer

Drie personen, bewoners van het appartement, worden vermist. De brandweer kan het gebouw niet in door de hitte en het instortingsgevaar. De brandbestrijders zouden vanaf buiten wel één lichaam hebben zien liggen, aldus Omroep Brabant.

UPDATE
Inmiddels is duidelijk geworden dat er een drietal slachtoffers te betreuren is. Nadat het pand gestut was en afgekoeld, kon de politie naar binnen en trof men na onderzoek de lichamen aan. Hierbij werden ook speurhonden ingezet.

Het bedrijf reageert: ‘Ons medeleven en de condoleances gaan allereerst uit naar (de nabestaanden van) de drie personen die omgekomen zijn tijdens de brand. Maandagochtend hebben wij met het hele personeel stilgestaan bij dit verlies. Het is nog moeilijk te bevatten.’

B2B-platform Ondernemend Altena wenst het bedrijf, medewerkers en familie alle sterkte toe in deze zware tijd., alsook de nabestaanden van de slachtoffers.

(Foto archief ter illustratie)

Ook interessant