Nieuws

Oplossing fileprobleem Kromme Nol nog niet echt in zicht

Brug heusden file

ALTENA – CDA Altena vraagt al enkele jaren aandacht voor een oplossing van het fileknelpunt Kromme Nol in de N267. Wie pech heeft, kan in de spits vanaf de A59 al aanschuiven. Met name vrijdagmiddag (22-10) was dit dus het geval. Hoe het ook zij, na bestuurlijke toezeggingen van ‘aanpakken’ en ‘onderzoeken’, schiet het allemaal nog niet zo op. Het CDA klimt daarom in de pen en trekt opnieuw bij het college aan de bel.

Vorig jaar diende Otto van Breugel (CDA Altena) een motie in waarmee hij voorstelde eens ‘flink aan de bel te trekken’ bij de Provinciewethouder. De volledige gemeenteraad steunde de motie. Wethouder Hans Tanis zegde toe zich te zullen gaan inzetten. In mei 2021 kwamen er signalen dat er vanuit de Provincie een plan aankwam. Van Breugel: ‘Maar inmiddels staat de toegang tot Altena steeds voller en de laatste weken is het een drama.’

Altena op slot

Maar er dient zich nog een uitdaging aan. ‘Het lijkt er steeds meer op dat 2023 als de verbreding A27 van start gaat ook de Kromme Nol van start gaat en dat is niet wat we willen dan zit Altena op slot.’
De aanpak van de rotonde wil de Provincie combineren met het geplande groot onderhoud aan de weg in 2022. Volgens de begroting zou het knelpunt eerder uitgevoerd kunnen worden. Dat is wel afhankelijk van de planstudie die volgens de Provincie in 2019 is gestart. Zo werd een jaar geleden gesteld. Het CDA wilde ook toen al graag dat het college meer energie zou gaan steken in dit dossier. ‘Men moet zorgen dat dit project samen met de Provincie vóór de start van de A27-aanpak in 2022 wordt gerealiseerd.’ Aldus het CDA vorig jaar.

Ondertussen stelde de partij opnieuw vragen aan het college hoe de stand van zaken is met de aanpak van de rotonde Kromme Nol door de provincie. Met 2023 op de radar ligt één actie voor de hand: fingers crossed.

(Foto @Altena.Net)

Ook interessant