Nieuws

Meer steun voor sociaal-maatschappelijke ondernemers in Altena

Restaurant

ALTENA – Steeds meer ondernemers willen met hun onderneming bijdragen aan het oplossen van sociaal-maatschappelijke problemen. CDA Altena wil dat de gemeente deze groep, die ook is getroffen door de coronapandemie nu gaat steunen, om zo meer banen te behouden voor kwetsbare inwoners.

René Roovers (CDA Altena) vroeg tijdens de raadsvergadering (19-10) middels een motie aandacht voor ondernemers met een sociaal maatschappelijk oogmerk in Altena. Voorbeelden daarvan zijn Lunchroom ’n Tikkie Anders, kadowinkel ’n Tikkie Verder, beiden gevestigd in Sleeuwijk, of lunchroom Je Kans in Veen. Deze ondernemers  bieden werk aan mensen met een beperking en daarmee een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar dreigen arbeidsplaatsen verloren te gaan omdat men geen aanspraak kon maken op steun van de overheid.

Aangenomen

Het CDA vindt het vanwege het sociaal nnaatschappelijke belang van deze ondernemingen belangrijk is dat deze ook kunnen rekenen op financiële compensatie omdat zij vanwege alle coronamaatregelen geen of nauwelijks inkomstenbronnen hadden en hun financiële reserves zagen verdampen.

Het voorstel kreeg steun van SGP, ChristenUnie en PvdT. Dat is genoeg voor een meerderheid in de gemeenteraad: 14 voor, 12 tegen. Het college gaat nu in overleg met betreffende sociaal-maatschappelijke ondernemers zoeken naar maatwerkoplossingen.

Ook interessant