Nieuws

Politiek ‘onder de indruk’ van maritiem Werkendam

Maritiem Werkendam

WERKENDAM – Op uitnodiging van wethouder Matthijs van Oosten van gemeente Altena brachten CDA Tweede Kamerlid Hilde Palland, CDA Europarlementariër Tom Berendsen en gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant Erik Ronnes (CDA) WERK-bezoeken aan maritiem Werkendam.

Werkendam Maritime Industries (WMI) organiseerde de bezoeken en gaf presentaties over innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening in Werkendam en omgeving. Wethouder Van Oosten lichtte de beoogde havenontwikkeling in relatie tot integraal riviermanagement toe.

Wensenlijstje

Het luisterend oor van de bezoekers voor het ‘wensenlijstje’ van Werkendam was groot. Op de Werkendamse bucket list staan onder meer de stimulering van duurzame scheepvaart, de modal shift, alsook verbetering van het onderhoud aan vaarwegen en uitbreiding van de Werkendamse havencapaciteit.

Praktijk

De politici maakten eveneens kennis met de dagelijkse praktijk. Zo bezocht Hilde Palland Holland Shipyards Group en Hoogendoorn MBI, Tom Berendsen bracht een bezoek aan Concordia Damen/CCM3 en De Waal. Erik Ronnes maakte kennis met TMS en VEKA.

Verbinding

Alle gasten gaven aan onder de indruk te zijn van de prestaties van het Werkendamse cluster en zegden hun hulp en steun toe op relevante dossiers. Kortom, de WERK-bezoeken resulteerden opnieuw in een zinvolle verbinding tussen overheid en ondernemers.

(nieuwsbrief WMI)

Ook interessant