Nieuws

Terrassen Woerkumse Vesting mondjesmaat open

WOUDRICHEM – De terrassen mogen weer open van 12.00 – 18.00 uur. Maar dat betekent niet dat alle ondernemers in de Woerkumse vesting dat ook doen. Het weer is een natuurlijke spelbreker. 

Wie woensdag (27-4) in de startblokken stond om na lange tijd weer eens een terrasje te pikken, kon in de vesting op twee plekken terecht. De Pannekoekenbakker was als eerste open. Corné Deenink: “Vanaf 12.00 tot 18:00 uur waren onze terrassen open en het zat gelijk vol. We hebben natuurlijk een heerlijk overdekt terras waar je ook bij minder goed weer lekker beschut en Coronaproof kan zitten. Wel adviseer ik mensen om via de website vooraf te reserveren of tijdens openingsuren te bellen. Want vol is vol.” 

Ook het terras van drijvend restaurant De Stroming in de historische haven was direct open, vanaf de eerste dag dat het weer mocht. Het zat gelijk lekker vol. “Ja dat was heerlijk, maar de koude en natte donderdag daarna was natuurlijk niet fijn. We hopen maar op beter weer”, aldus Yentl Bergeijk.

Dicht

Dat weer is precies de reden waarom ‘t Hoekske en Kruiden & Jasmijn de terrassen nog niet open hebben. “Ons terras is zo klein dat als het gaat regenen, kunnen we de klanten geen alternatief bieden”, zegt Angèle van ‘t Hoekske. “We wachten rustig af tot het beter weer wordt.” 

Ook het terras van Patrick de Rade van Kruiden en Jasmijn is niet open: “Ik wil eigenlijk nog even wachten op beter weer en ga dan in eerste instantie alleen het weekend open. Het makkelijkste is even bellen dan kan men ook gelijk reserveren.”

Versierd 

Brasserie Zus ging zaterdag (1-5) open. “We hadden het terras versierd, zo blij waren we dat we weer open mochten”, zegt Esther Bousché. “Voorlopig houden we het op vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00 uur… En bij mooi weer. Zodra het gaat zomeren gaan we vanaf woensdag open.” 

Het horecaduo Marieke Meuleman en Willeke van Wijk hebben de krachten van Baldadig en Het Oude Raedthuys gebundeld. Het terras van Baldadig is in de weekenden open bij mooi en droog weer. Die van ‘t Raedthuys blijft gedurende de lockdown nog even dicht. 

Steun lokaal

De horecasituatie in de vesting is dus nog verre van normaal. Nagenoeg alle restaurants bieden wel mogelijkheden voor takeway en delivery. Ook zijn er speciale moederdagaanbiedingen. Voor wie geen zin heeft om te koken die dag is er dus keus genoeg. Een bestelling geldt ook als steun aan lokale ondernemers en die wordt erg gewaardeerd. 

(Foto Mediaplein Altena.Net  | tekst ‘t Poortoal)

Ook interessant