Nieuws

Eerste editie “Zakenpraat” ongedwongen en zinvol

Zakenpraat ondernemers B2B

ALTENA – Onder het kopje “Zakenpraat” organiseerde Stichting B2B-platform Ondernemend Altena op 24 september een brainstormsessie met ondernemers voor ondernemers. Over vragen als: ’Wat speelt er binnen jouw bedrijf, waar loop jij tegenaan, hoe pak jij dat op’. Over uitdagingen en kansen, over tips en tops. Alles met de benen op tafel in een informele setting. Anders gezegd: laagdrempelig netwerken met koffie. De eerste editie van “Zakenpraat” werd gehouden bij de Rooy Hoveniers in Dussen.

De missie van B2B-platform Ondernemend Altena, dat in 2021 overigens tien jaar bestaat, is ondernemerschap zichtbaar maken, verbinden en versterken. Als dan vanuit het deelnemende netwerk een vraag naar boven borrelt die binnen dat kader past, dan is die missie in ieder geval geslaagd. En zo ontstond “Zakenpraat”. Netwerken is immers meer dan borrels, visitekaartjes, small talk en elevator pitches. Het (beter) leren kennen van zakelijke geestverwanten en samen brainstormen over je business is iets dat een spade dieper gaat. Als je elkaar zo verder durft en kunt helpen in je zakelijke en/of persoonlijk ondernemerschap, is dat absoluut waardevol.

Business cases
Zo sprak een select gezelschap van ondernemers en een afvaardiging van Team Ondernemen (gemeente Altena) samen over kansen en uitdagingen binnen het eigen segment. De opzet was het delen van visie, kennis en ervaring. Even tijd nemen met elkaar. Brengen en halen zonder winstbejag. Collega-ondernemers verder helpen vanuit je  eigen perspectief. Hardop brainstormen over bedrijfsvoering, regelgeving, investeringen, samenwerking met overheden en organisaties, over persoonlijke groei en meer.

Zonder sturing vanuit een vast omlijnde agenda (bewust niet), schetste een ieder zijn business case en werden de uitdagingen benoemd. De pandemie had op iedereen een andere uitwerking. Er werden onderling parallellen getrokken en er was herkenning vanuit de zakelijke cases. De vraag Hoe pak jij dat aanbod gespreksstof. Evenals de vraag: Hoe ga jij om met maatschappelijke verantwoordelijkheden?Het werden in Dussen twee uurtjes ongedwongen putten uit elkaars denktank en vaten vol ervaring

Geslaagd

Eén van de deelnemers was (locatiegastheer) Ben de Rooy. Hij geeft aan tevreden te zijn over de eerste sessie: ’Ik spreek gaandeweg best veel ondernemers over van alles en veel. Wat me dan wel opvalt is dat we vaak tegen dezelfde zaken aanlopen, ieder binnen zijn eigen bedrijf weliswaar. Ik hoor dan ook dat meerdere ondernemers het best prettig vinden om eens met een ander te sparren en te horen wat collega’s dan voor ideeën hebben. De vorm van deze editie van “Zakenpraat” vond ik prima: een soort denktank zonder moeilijke constructies en vastgelegde agendas. De sfeer was relaxed. We hebben elkaar tips kunnen geven en daarmee was het voor mij al geslaagd.’

Stichting B2B-platform Ondernemend Altena
info@OndernemendAltena.nl

(Dit artikel verscheen in de oktober-editie van het magazine Bedrijvig)

 

LEES OOK

Eerste editie Zakenpraat gaat de boeken in als geslaagd

Ook interessant