Nieuws

Concrete steun voor noodlijdende ondernemers

‘Een noodpakket voor ondernemers zonder bureaucratische papierwinkel.’

ALTENA – Dinsdagavond (26-1) heeft ChristenUnie Altena tijdens de rondvraag aandacht gevraagd voor de moeilijke omstandigheden waar veel lokale, zelfstandige ondernemers door de Coronacrisis in terecht zijn gekomen. Raadslid Wijnand van der Hoeven stelde het punt aan de orde tijdens de raadsvergadering.

Vooral gezinnen met kinderen mogen in de ogen van de ChristenUnie niet de dupe worden van de financiële problemen. Van der hoeven vroeg specifiek of wethouder Paula Jorritsma, c.q. het college bereid is om in overleg te treden met bijvoorbeeld de stichting Leergeld en Voedselbank Altena om te komen tot een noodpakket. ‘Dit zonder bureaucratische papierwinkel. Het is wenselijk dat op korte termijn zo’n pakket aangevraagd zou moeten kunnen worden,’ drong Van der Hoeven aan.

Lopende initiatieven
Wethouder Jorritsma gaf aan ‘zeker bereid te zijn’ om te kijken naar een goede ondersteuning, waarvan zij hoopte dat die  maar kort ingezet zou hoeven te worden. De bewindsvrouwe was ook op de hoogte van initiatieven die op dit moment al lopen binnen de gemeente Altena. Initiatieven waarbij gezinnen ondersteund zouden kunnen worden vanuit de kerk en winkeliers onderling. Van der Hoeven besluit: ‘Ook dat is de kracht van Altena: Omzien naar elkaar!’

Lees ook:
= Horeca-ondernemer Proeflokaal Den Dijk: ‘De lockdown geeft tegenslag’

= Lokaal en online kopen in Altena gaan prima samen

= Veel gesloten winkels in Altena bedienen toch klanten

Ook interessant