Nieuws

Bestellingen ophalen verloopt via regels van Click & Collect

ALTENA – Per 10 februari mogen veel winkels, die afgelopen tijd gesloten waren, weer open voor het afhalen van door hun klanten bestelde producten. De overheid heeft bepaald dat dit gebeurt volgens  het zogenaamde Click & Collect-principe. De onderliggende richtlijnen zijn nu bekendgemaakt.

De klant besteld vooraf en haalt op een afgesproken moment zijn /haar bestelling bij de winkel op. Bestellen kan via telefoon, WhatsApp, mail of webshop: ophalen gaat op afspraak in – of beter gezegd: buiten – de winkel. De landelijke richtlijn stelt dát duidelijk. Maar wat is precies ‘buiten’. Dat is nu lokaal uitgewerkt door de gemeente Altena.

Afhaalpunt
De gemeente laat derhalve weten: ‘De afgelopen dagen is er flink gediscussieerd in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hoe dit in de praktijk verder uitgewerkt moet worden en dan vooral de wijze waarop het ophaalpunt zou moeten worden ingericht. Voor de deur… In de deuropening… Met of zonder overkapping om wachtende klanten droog te laten staan.”

Succes
En verder: ‘Als gemeente willen we met deze opzet verduidelijking geven aan landelijke regels voor winkeliers en hun klanten, opdat handhaving niet nodig zal zijn. Het gezamenlijk naleven, dus niet de mazen opzoeken, kan helpen om van Click & Collect in Altena een “succes” te maken.’

De volledige, door de gemeente Altena, uitgegeven richtlijnen rond Click & Collect vindt u hier.

 

Lees ook
Winkels mogen weer open voor ophalen bestellingen

Ook interessant