Nieuws

Lokaal – en online – kopen in Altena. Dat gaat prima samen!

ALTENA – Online bestellen en kopen. Wie doet het niet …? Zeker tijdens de huidige lockdown is het aantrekkelijk om alles wat je nodig op die manier in huis te halen. De bestelde pakketjes worden bovendien keurig thuisbezorgd. Alles volledig Coronaproof. ‘Het is handig en fijn’, vindt Paula Jorritsma, ‘maar dan ga je wel voorbij aan de lokale ondernemer, die behalve producten vaak ook veel kennis in huis heeft.’ Dat schrijft de politica in de jongste nieuwsbrief van Progressief Altena (PA). Lokaal kopen door online bestellen, gaat net zo eenvoudig blijkt uit haar relaas.

‘Dus in plaats van gisteravond laat een pot verf via internet te bestellen, heb ik gekeken of de lokale verfhandel – ondanks winkelsluiting – een mogelijkheid kon bieden. Een mailtje gestuurd en vanochtend vroeg werd ik als eerste werk gebeld (waarbij de jongste zoon klagend riep dat hij toch echt liever wilde uitslapen ). De verf kon geheel Coronaproof worden afgehaald op het industrieterrein in Giessen (met de elektrische deelauto.) Top!’

Gesloten en toch open
Op deze website staat een overzicht van winkels die in deze lockdown gesloten en toch open zijn en waar je – al dan niet online – kunt bestellen en/of afhalen. Staat uw service er nog niet bij, stuur dan een e-mail naar info AT OndernemendAltena.nl!!

TONK
De nieuwsbrief van PA verwijst verder nog naar de zogenaamde TONK-regeling. ‘De nieuwste loot aan de boom, de TONK-regeling, gaat in per 1 maart en biedt voor meer mensen soelaas dan alleen ondernemers.’

TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Er moet nog een handreiking worden opgesteld, terwijl de ICT-systemen nog moeten worden aangepast. De verwachting is dat vanaf 1 maart 2021 steeds meer gemeenten hun TONK-loketten zullen openen.

Klik HIER voor meer info.

Ook interessant