Nieuws

Wethouders ondertekenen samenwerkingsovereenkomst veerverbinding

Riveer altena

REGIO – De wethouders Hans Tanis (gemeente Altena), Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) en Theo Boerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) tekenden donderdag (31-3) een samenwerkingsovereenkomst over de veerverbinding tussen de drie gemeenten. Dat deden de bestuurders op de rivier de Merwede.

De samenwerking gaat over de verbindingen tussen Boven-Hardinxveld – Werkendam – Gorinchem – Sleeuwijk en Gorinchem – Woudrichem – Loevestein – Fort Vuren.

Werkgevers

De drie gemeenten vinden een goede veerverbinding tussen hun oevers van groot belang. De wethouders zijn dan ook tevreden met de samenwerking: “De veerverbinding is een belangrijk vervoersmiddel en daarmee van belang voor onze mobiliteit, economie en toerisme. Dat neemt de komende periode alleen maar toe als er rond onze gemeenten lang aan de weg gewerkt gaat worden. We onderstrepen met deze overeenkomst de samenwerking en zijn daar als drie partijen content mee”.

Elektrische veren

Naast het tekenen van de samenwerking tussen de drie gemeenten, ondertekenden Altena en Gorinchem ook financiële afspraken rondom de aankoop van twee elektrische veren. Deze zijn in aanbouw en worden naar verwachting begin 2023 door Riveer in de vaart genomen. Met de investering in elektrische veren geven Gemeente Altena en Gemeente Gorinchem uitvoering aan duurzaamheidsambities. Daarnaast is het van belang voor de kostenbeheersing van het vervoersmiddel.

Foto: Wethouders Hans Tanis (gemeente Altena), Theo Boerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) en Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) ondertekenen op de veerpont de samenwerkingsovereenkomst

 

LEES OOK

Ceremoniële kiellegging elektrische veren Riveer

Nieuwe elektrische veren dragen de namen Altena VI en Gorinchem XII

Elektrische veren bieden kansen voor de toekomst

 

 

 

 

Ook interessant