Nieuws

Veiling Kozakken Boys doorslaand succes

Kozakken boys

WERKENDAM – Een gesigneerd Ajax shirt van Steven Berghuis bleek donderdagavond (8-9) een van de topstukken op de clubveiling van Kozakken Boys. Er werd maar liefst 3.200 euro op geboden. Meer nog dan de 2.800 euro die het gesigneerde shirt van Frenkie de Jong van Barcelona opbracht. De veiling van de Werkendamse club werd een groot succes met een opbrengst van ruim 90.000 euro.

Klap op de vuurpijl was de spontaan aangeboden BBQ in combinatie met het wassen van de auto door de voorzitter. Zes bieders lagen hier maar liefst 1.000 euro per persoon voor neer. Ruim 250 kavels werden geveild waaronder voetbalreizen, gesigneerde voetbalshirts, mobiele airco’s, maar ook kleinere items zoals wijnpakketten, gevulde boodschappentassen en slagroomtaarten.

In totaal leverde de veiling samen met de tientjesloterij 91.700 euro op. ‘Meer dan verwacht’, zegt voorzitter Dick Hoogendoorn. ‘Het is een bedrag geworden waar je alleen maar op kan hopen, natuurlijk gaan er nog wel behoorlijk wat kosten vanaf maar we zijn zeer tevreden met deze prachtige opbrengst.’

Support Casper

De opbrengst van de veiling gaat voor een deel naar Support Casper. Deze stichting heeft als missie om de overlevingskans van patiënten met alvleesklierkanker te verbeteren. Met het doneren van een deel van de veilingopbrengst draagt de Werkendamse club haar steentje als steun voor de zodat nieuw onderzoek mogelijk is en blijft. Daarnaast gebruikt de club de opbrengst om het sportcomplex verder te verduurzamen met onder meer zonnepanelen en LED-verlichting.

Dank

De avond is wat de voorzitter betreft zeker voor herhaling vatbaar. ‘Natuurlijk vanwege het mooie resultaat, maar ook omdat de avond laat zien dat de club leeft in Werkendam. Je ziet op zo’n avond echt hoe maatschappelijk betrokken onze leden en sponsoren zijn, dat is heel mooi om te zien. Ik ben dan ook heel trots op onze club en wil graag nog de vrijwilligers van het veilingteam, de bedrijven die de kavels beschikbaar hebben gesteld en natuurlijk alle aanwezigen die gul hebben geboden enorm bedanken.’


(Bron Kozakken Boys)

Ook interessant