Nieuws

Training en Pitchfestival voor ondernemers

De Scheepvaartkrant publiceert een artikel over het Pitchfestival van het jubilerende ondernemersplatform Ondernemend Altena. De Scheepvaartkrant is een onafhankelijk vakblad voor de Rijnvaart, binnenvaart, passagiersvaart, scheepsbouw, toeleveringsbedrijven en anderen in de maritieme sector.
Onderstaand wordt het artikel weergegeven.

ALTENA: B2B-platform Ondernemend Altena bestaat tien jaar en dat is reden voor een bijzonder feestje. De stichting houdt 30 september een uniek Pitchfestival; een combinatie van online trainen en fysieke activiteit. De kickstart voor het evenement is afgelopen vrijdag 10 juli geweest, tijdens Open Coffee Altena 39.0, een van de vele netwerkactiviteiten. Op 9 september volgt de training ‘Schrijf je perfecte Pitch’.
De organisatie over het hoe en waarom van de training: “Je bent als ondernemer hartstikke goed in wat je doet. Maar ben je ook net zo goed om dat over te brengen aan anderen? Tijdens een meeting, netwerkgesprek, een beursbezoek of op een verjaardag? Of ben je al goed in pitchen, maar zou je wel eens van een professional maatwerkadvies willen hebben, één-op-één, over hoe je nóg beter, korter én krachtiger kunt overkomen?”

Het Pitchfestival is bedoeld voor ondernemers en ‘politiekers’: “Van zzp’er tot mkb’er (klein en groot) en van manager tot beleidsmaker en politicus… Voor iedereen die zijn pitchvaar- digheden in vijf stappen wil verbeteren, orga- niseert B2B-platform Ondernemend Altena een Pitchfestival samen met ‘De Pitchcoach’ dr. Esmeralda Kleinreesink.”
Met een minimale tijdsinvestering krijgen de deelnemers vaardigheden aangeleerd die zij de rest van hun leven meenemen. Opnieuw de organisatie: “Hoe jij je publiek (elk publiek!) van begin tot eind boeit. Razendsnel een hel- dere en krachtige pitch schrijft. En hoe jij men- sen niet alleen intellectueel overtuigt, maar dat ook doet op basis van een échte connectie. Zonder onechte verkooppraatjes, maar gebaseerd op ware verhalen. Gegarandeerd!” Inschrijven kan tot en met 16 juli via info@depitchcoach.nl

Veelzijdig

Het jubilerende Ondernemend Altena is een zeer actieve, algemene en uiterst veelzijdige netwerkclub in het Land van Heusden en Altena (inclusief de scheepvaart hotspot Werkendam) en de aanpalende regio. Het platform is naar eigen zeggen in het leven geroepen voor ‘durfondernemers, creatieve breinen, netwerkers, businesspartners, ondernemende geesten, managers, beslissers, politici en (aanstormende) zelfstandige professionals.’

Het laagdrempelige regionale ondernemersplatform telt inmiddels ruim 1800 deelnemers. Behalve de regelmatige Open Coffee Altena-bijeenkomsten en de jaarlijkse uitreiking van BizAwards Altena werd er in de afgelopen tien jaar veel meer georganiseerd, zoals Varen op het Water, Biesbosch Bizz Breakfast, Ondernemersdagen Koninklijke Luchtmacht, Espresso-kennissessies, Starters & Seniors, Pitches & Swops, Zakenpraat en nu dus Het Pitchfestival.

Meer info: www.OndernemendAltena.nl

(Foto Lian Oomen voor Ondernemend Altena – ondernemers netwerken tijdens Open Coffee Altena 39.0 bij De Rooy Hoveniers)

Ook interessant