Nieuws

Ondersteuning (zelfstandig) ondernemers in Coronatijd

ALTENA – Door de Coronamaatregelen  zitten veel ondernemers en bedrijven financieel in zwaar weer. Er is een groot aanbod aan instrumenten ontwikkeld waar ondernemers gebruik van kunnen maken. De gemeente Altena zette ze op een rijtje.

n dit overzicht staan interessante instrumenten voor ondersteuning. Wanneer de naam van een instrument wordt aangeklikt, wordt u doorgeleid naar de betreffende website.

Er zijn twee categorieën. Allereerst een landelijk aanbod van publieke partijen en vervolgens een landelijk en regionaal aanbod van andere partijen. Ook is er overzicht van lokaal aanbod van de gemeente Altena.

Dienstverlening door zelfstandigenorganisaties

De organisaties voor zelfstandig ondernemers bieden leden een breed scala aan diensten aan zoals een helpdesk, juridische dienstverlening, trainingen en webinars. Daarbij is nu veel aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis.

Niet aangesloten ondernemers kunnen soms ook gebruikmaken van delen van de dienstverlening. Meer info is te vinden op de websites van CNV Zelfstandigen, FNV Zelfstandigen, ONL voor Ondernemers, Platform Zelfstandige Ondernemers, Vereniging van Zelfstandigen Zonder Personeel, ZZP Nederland en ZZP Netwerk Nederland.

Aanvullende ondersteuning gemeente

Mocht bovenstaand aanbod niet voldoende zijn, dan kijkt de gemeente graag samen met de ondernemer in een persoonlijk gesprek op welke manier men kan ondersteunen. De gemeente: ‘Hiervoor zetten wij instrumenten in vanuit het IMK en OverRood. Stuur een mail naar zzp@gemeentealtena.nl voor het aanvragen van uw gesprek.’

Ook interessant