Nieuws

Woerkumse ondernemer stapt in Den Haag op spinningfiets: ‘‘Sportscholen zijn essentieel en moeten open’

DEN HAAG / ALTENA – Eerder werd er in het Haagse al een motie aangenomen die moet leiden tot een ‘nader onderzoek’ om sporten aan te merken als essentieel. Sympathiek, maar er is meer actie nodig en vooral tempo. In Den Haag werd door NL Actief een spinning event georganiseerd op Het Plein, voor het gebouw van de Tweede Kamer. Ricardo Seffelaar, in het dagelijkse leven directeur Creative Sport Group uit Woudrichem, was ook aanwezig ter ondersteuning. Samen met NL Actief en een aantal bekende sporters en ondernemers werd een petitie aangeboden.

Seffelaar was dinsdag (11-1) bij het evenement aanwezig in de hoedanigheid van Bondsdirecteur van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond (KNKF). Seffelaar: ‘Sporten is een essentiële branche en moet nu door de overheid ook daadwerkelijk als essentieel worden bestempeld. Op 21-12 werd een motie aangenomen dat er een onderzoek gaat komen onder welke voorwaarden de sportbranche als essentieel kan worden gezien. Welk onderzoek ??? Vele studies en rapporten wijzen uit hoe belangrijk sport voor ons is en ons kabinet wil een onderzoek doen?’

Petitie

De Woerkumse ondernemer ging om 11.00 uur op de fiets om zo zijn steun te betuigen. Hij (foto links) trapte zijn rondjes samen met Ronald Wouters, CEO van NL Actief en tevens oprichter van Partij voor de Sport.

Om 11:30 uur werd de petitie, die meer dan 300.000 (!) keer is ondertekend, overhandigd aan de nieuwe minister van Sport, Conny Helder. Deze stemde in met de gedachte dat ‘sport en bewegen belangrijk is’, maar dat ze midden in een inwerkperiode zit en nu geen toezeggingen kon doen (foto onder).

Water aan de lippen

Hoe het ook zij, de actie om ook sportscholen snel te openen kreeg in ieder geval wéér aandacht. (En meer dan 300.000 handtekeningen.) Seffelaar: ‘Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen. Ik spreek dagelijks vele sportscholen en sportverenigingen en vele zijn mentaal kapot aan het gaan. Deze lockdown veroorzaakt zoveel schade dat ik me oprecht afvraag of die schade niet groter is dan die van een omikronvariant.’

 

LEES OOK

Altena is duidelijk: winkels en horeca – en sportscholen – moeten weer open

Ook interessant