Nieuws

Open dag Liberté Woodscapes: kant en klare woningen uit Werkendam

WERKENDAM – Zaterdag 1 juni gaan aan het Steurgat in Werkendam de deuren open van Liberté Woodscapes. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij deze specialist in bijzondere houtbouw: prefab woningen, tiny houses, recreatiewoningen, buitenverblijven en mantelzorgwoningen. Tijdens de open dag zijn enkele projecten te bewonderen, er is veel informatie te vinden over houtbouw en Marjolein Jonker, tiny house-pionier, geeft een lezing over de kracht van klein wonen.

Een complete woning kan in twee maanden worden gebouwd en in één dag geplaatst. Niet alleen in de regio Altena vinden de kant en klare huizen hun weg. Sinds 2017 zijn er bijna 70 projecten opgeleverd door heel Nederland en in nog vijf andere landen, waaronder Schotland, Frankrijk en Duitsland.

Programma Open dag 1 juni

De Open Dag vindt plaats in en om de loods van Liberté Woodscapes aan Steurgat 33 in Werkendam van 10:00 uur tot 16:00 uur.

  • Tijdens de open dag zijn verschillende projecten te bekijken, zowel in aanbouw als bijna ‘sleutelklaar’.
    Tiny House pionier Marjolein Jonker geeft een lezing over de kracht van klein wonen en kleinschalige woonprojecten;
    Informatie over biobased bouwen, waarbij de impact op milieu en natuur zo min mogelijk is, in samenwerking met Groothandel Groene Bouwmaterialen;
    Burgerinitiatief ‘Tiny Altena’ laat zien hoe het woonproject in Almkerk vorm krijgt;
    Voor de kinderen staat er een springkussen klaar.

Ook interessant