Nieuws

CBS Het Kompas op avontuur in Werkendamse haven

WERKENDAM – Donderdag (30-5) ging de plusgroep van Het Kompas uit Werkendam op avontuur in de Werkendamse haven. Gewapend met vragenlijsten en notitieblokken gingen de jongens en meiden op onderzoek uit.

WMI had voor hen een mooi, uitdagend programma in petto. Allereerst brachten de kids een bezoek aan de maritieme campus met video’s en uitleg over het cluster van maritieme bedrijven.

Ook was er een spannend  kijkje bij de schepenlift van De Waal, waar Nick Pruissen liet zien hoe je een achterschip uit het water tilt zodat er aan roeren en schroeven gewerkt kan worden. Ook het bezoek aan boord bij ms. Allegro van Corne Kuup om in het immense vrachtruim te kijken, was indrukwekkend.

Mooie dingen

Als toetje op de avonturencake was er een rondleiding door de kantoren en werkplaatsen van Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw BV door leermeester Ernst de Winter (foto onder). In een door de kids voorbereid interview vertelde hij precies hoe het proces bij Hoogendoorn 1961 werkt: van verkoop en ontwerp tot productie en montage. In de werkplaats liet Ernst zien wat voor mooie dingen Hoogendoorn maakt voor van interieurs van bijvoorbeeld schepen, hotels en winkels.

Werkendam Maritime Industries (WMI) laat weten: ‘Het was een super leerzame WERK-safari, en er komt nog een mooi verslag van deze dag want er werd ijverig genotuleerd.’

(Foto 2x – WMI)

Ook interessant