Nieuws

Zorgen en vragen rond komst bedrijfsverzamelgebouw in Oudendijk

OUDENDIJK – Vier politieke partijen in de gemeente Altena, ChristenUnie , CDA, VVD en AltenaLokaal,  zijn door diverse bewoners van de Oudendijk benaderd met vragen over de plannen voor een nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw midden in Oudendijk. De omwonenden maken zich grote zorgen omdat zij menen dat een dergelijke faciliteit om meerdere redenen niet past binnen de kern.

Enkele jaren geleden heeft een projectontwikkelaar deze grond gekocht en wil daar nu een bedrijfsverzamelgebouw bouwen voor 5 bedrijven. De omwonenden maken zich grote zorgen omdat de Oudendijk ter plaatse te smal is voor het extra verkeer van en naar dit nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw.

Vragen

In het verleden was hier een transportbedrijf gehuisvest dat op verzoek van de gemeente Woudrichem naar de Rietdijk is verhuisd. Daarna is het perceel jarenlang niet gebruikt. Het genoemde politieke kwartet diende schriftelijke vragen in waarin ook zij hun zorgen uiten over de nieuwe plannen en de mogelijke gevolgen voor de verkeersveiligheid. De vier indieners zijn benieuwd of het college deze zorgen deelt.

Gesprek

De indieners zijn ook benieuwd of het college met de ontwikkelaar, dorpsraad en omwonenden gesproken heeft om de bedrijfsbestemming eventueel te verplaatsen naar een industrieterrein en een andere, meer passende, invulling te zoeken voor het perceel in Oudendijk. Als dit niet het geval is gaan genoemde fracties ervan uit dat dit gesprek alsnog gaat plaatsvinden.

Ook interessant