Nieuws

Schouten Europe tekent met ketenpartners The Bean Deal

Bean deal duurzaam

GIESSEN – Schouten Europe uit Giessen gaat (ook) voor The Bean Deal. Net als 55 andere ketenpartners. Onlangs zette Henk Schouten (chairman) zijn handtekening onder de landelijke Green Deal eiwitrijke gewassen: The Bean Deal.

De ondertekening van de Green Deal Eiwitrijke Gewassen gebeurde op Floriade Expo 2022. Hiermee werd  een volgende stap gezet naar een duurzamere toekomst. In aanwezigheid van minister Henk Staghouwer van Landbouw Natuur en Visserij zetten 56 ketenpartners hun handtekening onder deze samenwerking. Onder de naam ‘Bean Deal’ treden de partners naar buiten. Onder de ondertekenaars bevindt zich overigens ook HAK uit Giessen.

Duurzaam

Het doel van de Green Deal is het opschalen van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt weer economisch aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de mate van zelfvoorziening in eiwitten en leidt tot een duurzamere landbouw.

De deal maakt deel uit van de nationale eiwitstrategie, gelanceerd in 2020, die tot doel heeft de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten te verhogen.

De Bean Deal past perfect in Schouten’s ‘fase 4’-visie om in de toekomst meer lokaal in te kopen.

Ook interessant