Nieuws

Bloembinderij Marangerie onderscheiden met gouden keurmerk

Bloemist marangerie

DUSSEN – Bloembinderij Marangerie uit Dussen is onderscheiden met het certificaat ‘Duurzame Bloemist Niveau Goud’. De bloemist aan de Dorpsstraat is er – terecht – trots op. Het keurmerk is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK.

“Al ruim een jaar zijn wij ons aan het verdiepen in de duurzaamheid in de winkel. Via Fleurop Interflora Nederland BV, als onafhankelijke certificatie-instelling, worden hiertoe controles uitgevoerd en krijg je een beoordeling op welk niveau je zit. We kunnen met trots zeggen dat we het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist Niveau Goud hebben behaald.”

Duurzaam

Dit betekent dat de Marangerie duurzaam inkoopt, dat wil zeggen zo veel mogelijk duurzaam geteelde bloemen en planten. Maar er is meer. “Ons verpakkingsmateriaal is minder schadelijk voor het milieu. We maken schoon met milieuvriendelijk schoonmaakmiddel, scheiden ons afval en zo zijn er nog veel meer punten. Het is iets waar we vooral in deze tijd erg trots op zijn!”

Onafhankelijk keurmerk

Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij duurzamer ondernemen. Dit doen zij door een duurzamere bedrijfsvoering en het inkopen van bloemen en planten die op een duurzamere manier zijn geteeld. De bloemist kan dit aantonen met een aantal erkende certificeringen, zoals MPS-A+, biologisch en On the way to PlanetProof.

Eisen

De eisen voor Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met  betrokken partijen, zoals bloemisten, telers, bloemenveilingen, groothandelaren, milieuorganisaties, NGO’s en onderzoeksbureaus. Het keurmerk is ontwikkeld en wordt beheerd door SMK.

Ook interessant