Nieuws

Ondernemer boos op inbrekers en politie

ALMKERK – Dick Ippel, directeur/eigenaar van Ippel Special Products uit Giessen, is boos. Verontwaardigd omdat er grof ingebroken is in zijn auto, en boos omdat de politie niet in de benen komt. Wat of wie hem het meeste dwarszit, weet hij eigenlijk niet: de inbraak of omdat de politie geen actie onderneemt. Zo meldt hij op social media.

In de nacht van woensdag op donderdag (14-2) werd er ingebroken in zijn auto. De dieven tikten een ruitje in en namen het stuur en de airbags mee. Ook het dashboard verwisselde van eigenaar. De ravage die achterbleef, was groot. Kennelijk konden de dieven ongestoord hun praktijk uitvoeren.

Na constatering van de inbraak belde Ippel direct de politie. ‘Maar die komt hier niet voor’, reageert de ondernemer verontwaardigd. ‘Ik ben boos. Er is letterlijk gezegd: “Je moet maar een buurtonderzoek doen en digitaal aangifte”.

Digitaal aangifte
Via app-jes informeerde hij rond en kwamen beelden beschikbaar van twee  ‘jonge jongens’ die de wijk inlopen met lege rugzakken en later met volle rugzakken terugkomen. Ippel: ‘Ook dit is doorgegeven aan de politie, maar dat maakte geen verschil. “Zet de beelden maar op een USB-stick, bewaar die maar en doe digitaal aangifte.”

De ondernemer weet nu eigenlijk niet wat hem het meest stoort, de inbrekers of een overheid die hier weinig tot niets aan doet. ‘Is het gek dat je het recht in eigen hand gaat nemen als je die ettertjes, die niet van de spullen van iemand anders af kunnen blijven, te pakken krijgt?’, stelt hij verontwaardigd.

Actie – update –
Na het posten van zijn bericht heeft Chantal Maas, Teamchef politie Team Dongemond, hem benaderd en actie ondernomen. Inmiddels is er aangifte opgenomen en zijn de beelden opgevraagd. Ippel reageert tevreden: ‘Door mensen zoals Chantal hebben die huftertjes, die het stelen als hun werk zien, minder kans om er ongestraft mee weg te komen.’

(Foto Dick Ippel op LinkedIn)

Ook interessant