Nieuws

Kweekvijver voor Werkendamse botenbouwers is CBS De Hoeksteen

WIJK EN AALBURG – WERKENDAM: Dé kweekvijver voor toekomstige scheepsbouwers van Werkendam is CBS De Hoeksteen. De basisschool uit Wijk en Aalburg won  de eerste prijs van de botenbouwwedstrijd die Gilde Vakcollege Techniek organiseerde in het kader van Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem – Altena.

De deskundige jury, gevormd door wethouder Shah Sheikkariem, Heleen Kornet en Leendert Hoogendoorn, beoordeelde de inzendingen op creativiteit, constructie, snelheid en presentatie. CBS De Hoeksteen kwam op deze punten als beste uit de bus.

OBS De Wilgenhoek uit Hank won de derde prijs en CBS Eben Haëzer uit Woudrichem, met een puntje verschil, nam trots de tweede prijs mee naar school. (Tekst loopt door onder de foto.)

Support

Het event kwam tot stand door enthousiaste inzet van velen. Zo ondersteunde Werkendam Maritime Industries (WMI) de organisatie van de finale. Leendert Hoogendoorn stelde ruimte ter beschikking. Ook gaf hij een presentatie over zijn bedrijf IMS Werkendam B.V. . Tevens zorgde hij met een ijskar voor een verkoelende en welkome traktatie. Op uitnodiging van WMI maakten de kids met tuktuks van ESSO Kieboom een rondrit door het Werkendamse havengebied. hierbij werd ook het havenkantoor aangedaan en kreeg de havenmeester zo leuk en geïnteresseerd bezoek.

(Foto’s Werkendam Maritime Industries)

Ook interessant