Nieuws

Webshopbag Oerlemans Packaging Group finalist Rethink Awards 2021

GENDEREN – Vanuit de branche organisatie NRK en Plastics Europe werden 23 juni de Rethink Awards uitgereikt; een nationale erkenning voor duurzaam geproduceerde artikels volgens het Re-think principe. Van de 42 deelnemende initiatieven haalde de webshopbag uit de Oerlemans Packaging Group de finale.

Bij de vorige editie was Oerlemans Packaging Group de trotse winnaars van de Rethink Award voor Ketensamenwerking, met onder andere het Bag2bag project. Rob Verhagen (Sustainability Director – foto rechts): ‘Van de in totaal 42 aanmeldingen waren er zeven van bedrijven van de Oerlemans Packaging Group, daar mogen we trots op zijn.

De nominaties van de bedrijven waren
• Oerlemans Plastics: Circuflex folie met recyclaat voor potgrond / meststoffen gevalideerd door ‘Blauer Engel’
• Oerlemans Plastics: Circusleeve 80% Post Consumer Recyclate
• Oerlemans Plastics: Transportzakken met laserperforatie tegen verspilling
• OPI: Gecertificeerde Biobased inzamelzakken met negatieve CO2 uitstoot
• Plasthill: CircuStretch Circulaire stretchhood
• Plasthill: CircuShrink circulaire krimphoes
• Oerlemans Plastics: CO2 neutrale webshopbag

Finalist

Van deze toplijst werd de CO2 neutrale Webshopbag finalist bij de Rethink Awards 2021. Verhagen: ‘Door een unieke receptuur maken we het verschil in de groeiende wereld van E-commerce. Deze nieuwe verpakkingsfolie is gemaakt van 45% gerecycled materiaal en 55% biobased materiaal. Als bedrijf produceren we bovendien op groene stroom. Door deze combinatie krijgen we een CO2 neutrale verpakking. Een webshopbag ofwel verzendenvelop uit plastic folie zorgt verder voor een laag verpakkingsgewicht in vergelijking tot andere verzendmaterialen. Deze neemt minder ruimte in bij het vervoer, wat ook weer kosten en milieudruk bespaart bij transport. ‘

Recyclebaar

Deze webshopbag is 100% recyclebaar en kan dus weer opnieuw worden ingezet. De combinatie van een unieke CO2 neutrale grondstofmix (biobased & recyclaat), in combinatie met een CO2 reductie in transport én een recycleerbaar eindproduct laat zien dat kunststof een excellente bijdrage levert aan de Rethink principes: Re-duce (dun, extra sterk), Re-use (retourenvelop) Re-cycle, Re-design én Renew.

(Foto Oerlemans Packaging Group)

Ook interessant