Nieuws

Historische films over binnenvaart slaan aan

WERKENDAM – Historische Vereniging Werkendam en de Werken c.a. beleefde woensdag 21 en 28 december twee topavonden. Met twee films over de historische binnenvaart trok de vereniging ruim 100 belangstellenden. Vanwege de ruimte vond men onderdak in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging “Irene” aan de Graaf van Hornelaan.

De vereniging liet na afloop weten: ‘Voor de wat oudere mensen die werkzaam zijn geweest in de binnenvaart riepen de getoonde beelden in de eerste film, van de opstapplaats Lobith tot aan de eindbestemming Hoek van Holland, de nodige herinneringen op. De filmbeelden van de tjalken en klippers onder volle zeilen werden zeer gewaardeerd.’ Vooral de beelden van de oude ambachten in de diverse steden langs de route, haalden bij bezoekers herinneringen terug over verhalen van ouders of grootouders uit die ‘goede oude tijd’.

Traktatie
Na de pauze werd het aanwezige publiek getrakteerd met beelden over de Nederlandse Sleepvaart tussen 1923 en 1963. ‘Ook hier veel filmbeelden van bekende plaatsen, havens en slepers voor de bezoekers die in de binnenvaart hebben gewerkt.’

Nieuwe leden
Het bestuur kijkt met plezier terug op beide filmavonden, waarop men tien nieuwe leden kon inschrijven. Alle reden dus om op deze voet door te gaan.

(Foto Historische Vereniging)

Ook interessant