Nieuws

Familiebedrijf Schouten Europe neemt Nijland Food over

GIESSEN – Familiebedrijf Schouten Europe uit Giessen, producent van vlees- en visvervangers, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit Goor over. Alle gebouwen en machines verhuizen vna eigenaar over en Schouten zet zich er voor in om de banen van zoveel mogelijk werknemers van Nijland te kunnen behouden.

De markt van plantaardige alternatieven voor vlees- en vis, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de concurrentie in de markt is toegenomen. “Wij hebben het produceren en verpakken altijd uitbesteed, zodat we flexibel waren en ons konden toeleggen op innovatie. De laatste jaren is er echter steeds meer krapte ontstaan in productie- en verpakkingscapaciteit. Dit kwam onze marktpositie niet ten goede. Deze overname biedt ons weer ruimte om verder te groeien’’, aldus CEO en eigenaar Henk Schouten.

Geen onbekenden

Schouten en Nijland zijn geen onbekenden van elkaar. Nijland heeft twaalf jaar lang producten voor Schouten verpakt. Sinds vijf jaar werden er bij Nijland ook enkele Schouten-producten geproduceerd. Nijland verpakte ook voor andere partijen en er werd in een aparte hal ook kip verwerkt. “Wij zijn specialist in het ontwikkelen, produceren en verpakken van plant-based producten, daar past het verwerken van kip niet bij. Dit zullen wij dan ook niet voortzetten’’, zegt Henk Schouten.

– Eigenaar Henk Schouten tweede van rechts met zijn kinderen Niek-Jan, Peter, Rhodé en Wouter.
(Foto’s Schouten Europe Giessen)

Ook interessant