Nieuws

Studenten engineering verruimen blik in maritiem Werkendam

maritiem werkendam

WERKENDAM – Mbo-studenten Engineer Maritieme Techniek konden donderdag (8-6) in Werkendam zien hoe deze ontwikkelingen in de praktijk toegepast worden. 34 studenten van de STC Group waren te gast op de Ab Initio en bezochten Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en Interieurbouw BV en De Waal.

De Ab Initio is het STC-vlaggenschip dat door Concordia Damen / CCM3 wordt afgebouwd. Joost Geerdink en Nico de Bie leidden de studenten rond en legden uit wat dit opleidingsschip innovatief en duurzaam maakt, zoals de toepassing van zonnepanelen en waterstof als energiedrager.
Digitalisering en robotisering
Cees Verheij gaf namens De Waal een presentatie en een rondleiding door de machinefabriek, waar onder andere schroefassen en energiebesparende roeren worden gemaakt. Bij de lasrobot, die roeren bouwt, liet hij zien hoe robotisering binnen De Waal met succes toegepast wordt.
Digitalisering en robotisering is ook bij Hoogendoorn MBI niet meer weg te denken. In de spiksplinternieuwe kantoren en werkplaatsen van de interieurbouwers nam Ernst de Winter de studenten mee in het digitale en fysieke productieproces van de (maritieme) interieurbouw: van ontwerp tot assemblage.
Kortom: opnieuw een boeiende WERK-safari, met dank aan alle betrokkenen.
(Foto Werkendam Maritime Industries)

Ook interessant