Nieuws

Parkeervakken voor winkelhart Wijk en Aalburg

Marktplein wijk aalburg

WIJK EN AALBURG – Het winkelhart van Wijk en Aalburg is al enige tijd opengesteld voor het parkeren van auto’s op vrijdag en zaterdag. Om de toegenomen drukte te reguleren tijdens piekuren, voornamelijk in het weekeinde, werden op de Markt nu (extra) parkeervakken aangebracht. Dit om zichtbaar te maken waar mensen hun voertuig moeten parkeren. ‘De manier van parkeren is voor verbetering vatbaar’, aldus het college in een brief aan de omwonenden.

De reden voor deze opstelling is om de drukte te reguleren: het winkelpubliek haalt in deze Coronatijd de boodschappen dichter bij huis.

Wens

Eind vorige week waren de plekken beschikbaar. Er kan van drie kanten het plein worden op- en afgereden.
Met de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten ging een wens van de winkeliersvereniging Hart van Aalburg in vervulling. De ondernemers waren al langer voorstander van een betere bereikbaarheid van de winkels.

Na een evaluatie wordt medio juli een definitieve indeling bepaalt. Hiermee zou de jarenlange parkeerdiscussie over “wel nodig, niet noodzakelijk” kunnen worden afgesloten.

Veiligheid

Voorheen werd het marktplein incidenteel opengesteld voor het parkeren van auto’s, met name voor drukke feestdagen. Om de doorstroom en de verkeersveiligheid rond het winkelcentrum te bevorderen werd eerder ook eenrichtingsverkeer ingesteld.

(Foto Aalburg.Net – alle rechten voorbehouden)

Ook interessant