Nieuws

Uitbreiding Arie Bouman Kwekerij vordert gestaag

Rozenkwekerij

WIJK EN AALBURG – In opdracht van Arie  Bouman Tuinplanten BV wordt aan de Wijksestraat hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe rozenkwekerij. De bouwlocatie ligt aan de overkant van het bestaande bedrijf. Daar worden op ruim 10 hectare gerecirculeerd containerveld op jaarbasis al vele duizenden rozen in pot in vele soorten en maten opgekweekt. Het nieuwbouwproject vordert gestaag.

In juli 2020 startte het bedrijf op genoemde plek met de aanleg van een nieuwe rozenkwekerij. Van der Plas Civiel uit Giessen dempte als eerste de sloot die midden door het perceel liep. Ter compensatie werden de sloten om het terrein breder gegraven. De vrijgekomen grond werd gebruikt voor het ophogen van het kweekveld van de nieuwe rozenkwekerij. Per april dit jaar werd op de locatie het nodige graafwerk uitgevoerd voor de paden en de beregening. Inmiddels zijn de betonpaden gestort en is al het ondergrondse leidingwerk afgerond. De contouren van de velden werden daardoor duidelijk zichtbaar.

Hergebruikte tegels

Verder werden er heipalen geslagen voor de fundering van het pompgebouw en kon gestart worden met de fundering en de bouw ervan. Aansluitend werden de containervelden vlak getrokken, voorzien van folie en drainage en werden er maar liefst 450.000 (hergebruikte) tegels op gelegd. Dat gebeurde machinaal met een mini-graafmachine. (Zie foto boven)

Op afstand

De komende periode worden de velden verder afgewerkt met gronddoek en windschermen. Tegelijkertijd wordt op afstand ook gewerkt aan de pomp, die daarna geplaatst wordt in het reeds opgeleverde pompgebouw.

Fase 2

Verder wordt de tijdelijke bestrating aan begin van het terrein aangelegd met Stelconplaten. Op deze bestrating komt een werktent waarin de rozen klaargemaakt worden tot fase 2 is uitgevoerd. Fase 2 is het bouwen van een hal met kantoren en docks, de verwachting is dat dit geheel over twee jaar gerealiseerd is.

Medio 2022 moeten dan ook de eerste tuinrozen vanaf de nieuwe kwekerij geleverd worden.

Rozenkwekerij bouman

(Foto’s Arie Bouman Kwekerij BV op social media)

Ook interessant