Nieuws

Burgemeester Lichtenberg over lockdown: ‘Maatregelen zijn ingrijpend’

Lockdown altena

ALTENA – Burgemeester Egbert Lichtenberg richt zich in een schrijven tot de ondernemersverenigingen in Altena. Reden, de besmettingscijfers lopen enorm op en dat maakt een lockdown noodzakelijk.

Van ’s avonds 17.00 uur tot ’s ochtends 05.00 uur gaat Nederland voor een belangrijk deel op slot. Deze maatregel gaat zondag 28 november 2021 in en duurt vooralsnog drie weken.

Lichtenberg: ‘De maatregelen zijn voor velen en zeker ook voor u, ingrijpend. Er wordt wederom een groot beroep gedaan op uw flexibiliteit en organisatievermogen. In de persconferentie vrijdagavond (26-11 red.) is benoemd dat er ook weer steunpakketten komen om u financieel te ondersteunen. Hoe deze er precies uit gaan zien en voor wie deze gaan gelden, is op dit moment nog niet bekend.Vanuit onze kant doen wij ons uiterste best u zo goed als mogelijk is te ondersteunen.’

Wie vragen heeft over de uitvoering van de nieuwe maatregelen, kan mailen naar het projectteam Corona t.a.v. Fleur Groenenberg, f.groenenberg@gemeentealtena.nl.

 De openingstijden in het kort vanaf zondag 28 november:

Algemene sluitingstijden tussen 17.00 en 05.00 uur gelden voor:

  • Sportlocaties binnen en buiten.
  • Niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels.
  • Niet-essentiële dienstverlening, zoals zaalverhuur, contactberoepen, pret- en dierenparken, wellnesscentra en sauna’s en zonnestudio’s.
  • Horeca, zoals restaurants en cafés.
  • Locaties voor kunst- en cultuur, zoals bioscopen, theaters en concertzalen.

Gesloten van 20:00 tot 05:00 uur:

  • Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels.
  • Essentiële dienstverlening, zoals een advocaat of notaris.
Overige maatregelen

Alle maatregelen die twee weken geleden zijn ingevoerd, blijven gelden.
Daarnaast worden de basisregels met betrekking tot afstand houden en het dragen van mondkapjes verder aangescherpt. De anderhalve meter afstand houden en verplicht een mondkapje dragen, gaat ook gelden op de plaatsen waar tot nu toe alleen een coronacheck-app voldoende was.
Het onderwijs blijft, met de invoering van maatregelen, open.

Krachtinspanning

Lichtenberg besluit te hopen dat deze nieuwe maatregelen helpen de besmettingscijfers omlaag te krijgen. ‘We zullen net zoals we dat de afgelopen 20 maanden hebben gedaan, samen en met elkaar deze krachtsinspanning moeten leveren. Daarnaast hopen wij dat u vooral ook oog blijft houden voor uw naasten en dat we elkaar helpen om deze periode te doorstaan.’

 

 

 

Ook interessant