Nieuws

Enthousiasme markeert Open Coffee Altena 41.0

WOUDRICHEM – ‘Leuk. Weer netwerken als vanouds’. Dat was het enthousiaste geluid dat veel gehoord werd tijdens de 41e editie van Open Coffee Altena. Het ondernemersevent werd dit keer georganiseerd in het historisch Visserijmuseum in de Woerkumse vesting. Naast de ‘oude vertrouwde’ gezichten maakten ook nieuwe ondernemers hun opwachting aan de Coffee-tafel. Zo ontstond weer een interessante mix van gevestigd ondernemerschap en jonge, startende ondernemers. Mede door het perfecte gastheerschap vanuit het sfeervolle visserijmuseum kan de netwerkochtend de boeken in als ‘positief geslaagd’.

Sinds lange tijd werden er ook weer pitches gegeven. Deze werden gedraaid door Hilde Assies Van Bruud! (foto) en Cootz Erica Adelerhof. Beiden gingen ‘de strijd’ aan met de (onverbiddelijke) 90 seconden op de klok, al meer dan tien jaar een kenmerkend onderdeel van de pitches bij Open Coffee Altena.

Wie tijdens een volgende Open Coffee meeting ook op de Rode stip exclusief zijn of haar business wil promoten, kan contact opnemen met Ondernemend Altena en vragen naar de mogelijkheden.

Zwaar weer

Arjens van Gammeren (foto onder midden) brak een lans voor het visserijmuseum dat financieel in zwaar weer verkeerd. (‘Kom eens kijken in het museum!’) Met name wees de voorzitter van de museumstichting op het leegstaande Arsenaal. Hij noemde de benedenverdieping een ‘creatieve, uitnodigende plek’ voor bedrijfspresentaties, vergaderingen, fotoshoots, netwerkborrels en meer. Ondernemers werden uitgenodigd om er eens gebruik van te maken. Van Gammeren was zeker bereid tot een rondleiding. Binnen afzienbare tijd worden er overigens nieuwe plannen onthuld die het Kruithuis weer op de kaart moeten zetten. Er wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor een invulling van het museum en het Arsenaal. Men denkt aan een combinatie van functies zoals een bezoekerscentrum rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie, VVV,  horeca en een buurthuisfunctie. De gemeente draagt bij aan dit haalbaarheidsonderzoek. Wordt vervolgd dus.

BusinessBorrel 1.0

Ook werd bekendgemaakt dat op vrijdag 1 juli aanstaande de allereerste Ondernemend Altena BusinessBorrel van start gaat. De BusinessBorrel is een laagdrempelig netwerkmoment, waar ondernemers elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer kunnen ontmoeten. De BusinessBorrel wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende horeca-ondernemers. Zo ‘hopt’ het event in de loop der tijd door de heel Altena. Met dit event wil Ondernemend Altena ook een ander ’type’ ondernemers bereiken, zoals bijvoorbeeld MKB+ en de grotere maakindustrie. De BusinessBorrel kan daarom prima bestaan naast Open Coffee Altena die over het algemeen wat meer door dienstverleners wordt bezocht.

Open Coffee Altena upcoming

Wie ook een keer een Open Coffee Altena-editie wil ontvangen binnen zijn/haar bedrijf, kan contact opnemen via info@OndernemendAltena.nl

(Foto’s Lian Oomen voor Ondernemend Altena)

LEES OOK

Open Coffee Altena 41.0 komt op stoom

 

Ook interessant