Nieuws

Dierenkliniek Sleeuwijk doet aangifte van bedreiging en intimidatie

Telefoon dierenkliniek

SLEEUWIJK – Medewerkers van de Sleeuwijkse dierenkliniek zijn bedreigd en worden geïntimideerd. Daar is inmiddels ook aangifte van gedaan. Aanleiding is dat de ernstig zieke hond Max niet (voldoende) zou zijn geholpen door de kliniek. De werkelijkheid blijkt uit een verklaring van de kliniek genuanceerder te liggen.

De hond Max werd met hoge koorts bij de dierenkliniek gebracht. Verwachte hulp bleef uit omdat er volgens de eigenaren een andere hond geopereerd werd aan een maagkanteling. Door deze spoedoperatie kon Max niet geholpen worden. Onderweg naar een kliniek in Meeuwen overleed het dier. Op de sociale media verscheen toen een bericht met filmpjes van de zieke Max. Dat veroorzaakte de nodige opschudding. Tot intimidatie en bedreiging van medewerkers aan toe.

Verklaring

De dierenkliniek liet middels een verklaring weten meerdere malen telefonisch contact te hebben gehad met de eigenaren van Max en daarbij hun kant van het verhaal hebben uitgelegd en toegelicht. “Alles is van beide kanten uitgesproken.” Aldus de kliniek.

Het bericht blijft rondgaan, zodanig dat Anicura Dierenkliniek Sleeuwijk “de meest verschrikkelijke verwensingen en bedreigingen” binnenkrijgt en dat assistentes lastig worden gevallen met “intimiderende telefoontjes”. De kliniek tolereerde dat niet een deed  aangifte bij de politie. “Alle berichten die smaad, laster, bedreigingen of aanzetten tot geweld bevatten zullen aan deze aangifte toegevoegd worden. Daarnaast verwijderen wij deze reacties van onze Facebook-pagina en wordt de plaatser door ons geblokkeerd.”

Intensieve zorg

De kliniek benadrukt Max eerste hulp te hebben geboden en zodra hij stabiel was men heeft  doorverwezen naar een spoedkliniek voor de intensieve zorg die Max nodig had. “Die zorg konden wij hem op dat moment helaas niet bieden.”

De dierenkliniek vervolgt: “De filmpjes en foto’s die op Facebook staan, zijn daarna gemaakt terwijl onze dienstdoende arts en assistente (het was weekend, dus alleen de dienstdoende arts en assistente waren aanwezig) met een andere spoedpatiënt bezig waren. Zij waren hier dan ook niet van op de hoogte.”
De kliniek besluit: “Wij vinden het heel erg wat er met Max gebeurd is en dat hij het niet gehaald heeft. Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe!”

Ook interessant