Nieuws

‘Streekbraderie Clootwijck mag traditie worden’

landgoed clootwijck streekbraderie

ALMKERK – Het mag een traditie worden … de Streekbraderie op Landgoed Clootwijck, zaterdag 21 augustus. Graag zelfs als het aan de organisatoren ligt.

Jacoline Peek (Fietsen voor m’n eten | Altena), Marianne de Groot (Woerkums Winkeltje), de beheerders van Landgoed Clootwijck Monique en Jeroen, maar ook Janneke de Vries (Benchverhuur Altena) en Frauke Hoogerwaard (Kracht van bloemen) sloegen de handen in elkaar en trekken samen ‘het karretje’ van de allereerste Streekbraderie. Janneke: ‘We zijn met een start van hopelijk een traditie begonnen. De 21ste augustus is precies de laatste zaterdag van de (afgelaste – red.) Almkerkse Feestweek. Zo laten we zien wat onze mooie regio Altena te bieden heeft aan inwoners, toeristen en gasten.’

Zo’n dertig standhouders hebben zich aangemeld die allerhande waren aan de man brengen. Van eet- en drinkbare streekproducten, bloemen, woonaccessoires, tot verzorgings- en verwenproducten. Jacoline Peek is enthousiast: ‘Ook zijn er kinderactiviteiten zoals een springkussen, herten, pauwen, kalfjes kijken. De kids kunnen eveneens zelf een pizzastuk maken om te bakken. Verder kunnen mensen hun stekjes en kleine planten meenemen om te ruilen bij de kraam van Sleeuwijks Plantenasiel.’ Ook leuk en lekker: de biologische winkel van Gerard & Suus op Landgoed Clootwijck is deze dag ook geopend.

Hoge nood

Voor huisdieren is er speciale aandacht. De Dierenambulance Altena en een dierenarts zijn aanwezig waar je – tegen betaling – een gezondheidscheck voor je huisdier kan doen of het dier kan laten chippen. Honden mogen aangelijnd op het terrein en er zijn zakjes beschikbaar voor het opruimen van de “hoge nood”. Bij Benchverhuur Altena kun je als je op vakantie gaat of puppies hebt tijdelijk een bench huren.

Er is kortom, genoeg te zien, te horen, te proeven en te doen zaterdag 21 augustus op deze allereerste Streekbraderie.

Op de fiets

Landgoed Clootwijck ligt aan de Woudrichemseweg 36A, verscholen aan een lange oprijlaan omgeven door bomen  Op deze locatie zijn overigens ook camperplaatsen beschikbaar en eigen honing, jams en pruimen.

Er is op het terrein ruime gelegenheid om afstand te kunnen houden.
De toegang is gratis, parkeren van een auto kost 2,50 euro. Het advies klinkt wel: ‘Kom vooral op de fiets om onderweg te genieten van het platteland.’

Voor Facebookgebruikers is het evenement HIER te vinden.
Dat kan ook via de website van Fietsen voor mijn Eten | Altena.

Streekbraderie Landgoed Clootwijck
Zaterdag 21 augustus
10.00 – 17.00 uur

(Foto Landgoed Clootwijck op FB – J. Peek)

Ook interessant