Nieuws

Burgemeester on tour door maritiem Werkendam

lichtenberg hakkers

WERKENDAM – Was de eerste burger, eerder bij TMS Technical & Maritime Service in Werkendam, nu deed burgemeester Egbert Lichtenberg het bedrijf aan van constructieve waterbouwer Hakkers. Na een presentatie over de voorspoedige ontwikkeling van het familiebedrijf, dat in 1875 werd opgericht, volgde een bezoek aan de nieuwe staalconstructiehal aan de Bruningstraat in Werkendam.

De burgemeester nam met interesse kennis van de wijze waarop Hakkers invulling geeft aan het thema ‘Duurzaam ondernemen’.
De nieuwe, gasloze, staalhal is een mooi voorbeeld daarvan. Door toepassing van lucht/water warmtepompen, vloerverwarming, elektrische heftrucks, elektrische hoogwerker en binnenkort zonnepanelen levert Hakkers een grote bijdrage aan klimaatverbetering.

De Klerk

In het kader van zijn kennismakingsronde langs WMI-bedrijven bracht Lichtenberg ook een WERK-bezoek aan De Klerk Werkendam (foto onder). Hij bezocht daar het splinternieuwe gebouw aan de Beyerinckweg en liet zich informeren over de vele activiteiten die De Klerk op het gebied van waterbouw, werktuigbouw en staalconstructie ontplooit. Na een uitgebreide update over de ontwikkeling van het bedrijf, de diverse vestigingen, arbeidsmarkt en fijne samenwerkingen binnen het WMI-cluster volgde een rondleiding door het nieuwe gebouw en over het terrein.

Verbinding
Werkendam Maritime Industries (WMI), de promotor van maritiem Werkendam, liet na afloop van de WERK-bezoeken weten: ‘De  bezoeken vormden weer een mooie verbinding tussen overheid en ondernemers, passend bij het motto van de Altena Klimaatagenda: ‘Samen duurzaam. Samen sterk.’

(Foto WMI boven: bij firma Hakkers)- onder: bij De Klerk.)

Ook interessant